Amerikadaniste tecrübesinden yararlanan Shippn, ‘alışverişin Airbnb’si’ olmak istiyor

Amerikadaniste tecrübesinden yararlanan Shippn, ‘alışverişin Airbnb’si’ olmak istiyor

Yerel hostları yurtdışından online alışveriş yapmak isteyenlerle buluşturan Shippn, küresel olarak online alışverişin sınırlarını kaldırmak için yola çıkmış.

Kurucu ortaklardan Ahat Pehlivantürk'ün babası için İsviçre'deki yerel bir satıcıdan el yapımı saat istemesi, ancak satıcının Türkiye'ye gönderim yapmaması sonucu doğan hikaye, bugün Airbnb modeliyle yerel hostların alıcılara hizmet verdiği bir girişime dönüşmüş.

Shippn'de işleyiş oldukça basit. Dünyanın herhangi bir yerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcı platforma giriyor ve o lokasyondan bir host buluyor, alışverişini yapıp kargosunu anlaştığı hosta gönderiyor. Sonrasında DHL, UPS ve FedEx gibi kargo firmalarıyla çalışan Shippn, siparişi 2-4 gün içinde ve gerekirse gümrükle ilgili işlemlerde yardımcı da olarak kullanıcıya ulaştırıyor.

Shippn'de ortalama gönderim mesafesi son 10 sipariş için tam 4 bin 300 kilometre

Shippn ekibinde Amerikadaniste kurucuları da var

Kurucu ortaklarla konuştuğumuzda öncelikli olarak ABD dışındaki pazarlara odaklanacağını öğrendiğimiz girişim, şimdilik Japonya, Avustralya, Türkiye, İspanya, Almanya ve ABD gibi 8 ülkeden alışveriş yapabilmeyi mümkün kılıyor. Shippn'de alıcılar tarafında öncelikli pazarlar ise Singapur, Endonezya, Avustralya, İsrail ve Avrupa ülkeleriymiş.

Ahat Pehlivantürk, Seyfi Erol ve Levent İlhaner tarafından kurulan girişim, Erol ve İlhaner'in Amerikadaniste kurucu ortakları olmasıyla dikkat çekiyor. Kurucu ortaklarla konuştuğumuz ABD'de bu modelde iş yapan çok sayıda oyuncu olduğunu ancak ABD dışındaki pazarların henüz olgunlaşmadığını öğrendik.

Kendi özsermayesiyle kurulan Shippn şu an için her hafta yüzde 10 büyüyormuş. Son 10 siparişe bakacak olursak ortalama gönderim mesafesiyse 4 bin kilometrenin üzerindeymiş.

E-ticaretin belki de en önemli ayağı olan lojistik sektörü için, topluluk gücünü de kullanarak global bir marka yaratma hedefinde olan ekip, yerelde çok iyi bildikleri bir pazarda yer almanın avantajını da kullanmak istiyor. Global büyüme için büyük bir pazarlama planına (dolayısıyla bütçeye) ihtiyacı olan Shippn'i yakından takip edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.