Türkiye'ye açılan Careem, 350 milyon dolar yeni yatırım aldı [İndirim Kodu]

Türkiye'ye açılan Careem, 350 milyon dolar yeni yatırım aldı [İndirim Kodu]

Orta Doğu'nun lider taksi çağırma ve rezervasyon uygulaması Careem, 500 milyon dolarlık yatırım turunun ilk bölümünü kapattığını duyurdu. Japonya merkezli Rakuten ve Suudi Arabistan merkezli Saudi Telecom (STC) liderliğinde gerçekleşen turda 350 milyon dolar yatrım alan Careem, coğrafi yayılımına devam etmeyi ve 2018'e kadar 1 milyon yeni iş yaratmayı hedefliyor.

350 milyon dolarlık yeni yatırımın 100 milyon dolarlık bölümü Saudi Telecom tarafında 1 milyar dolar değerlemeyle yapıldı ve böylelikle Careem'e unicorn ünvanı getirdi. Saudi Telecom'un Careem'in yüzde 10'una ortak olduğu tura katılan diğer isimler arasında, Abraaj Capital, Al TayyarGroup, Beco Capital, El Sewedy Investments, Endure Capital, Lumia Capital, SQMFrontier ve Wamda Capital yer alıyor.

Duabi merkezli Careem, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde Uber'in en büyük rakibi. Uygulamasıyla 6 milyon kullanıcıya ulaştığını paylaşan Careem'in ağında 150 bin sürücü yer alıyor. Uber'den farklı olarak, ileri tarihte araç çağırma özelliğini ve puan biriktirme özelliklerini öne çıkaran Careem, 2012 yılından bu yana hızlı bir büyüme sürecinde. Bugün Dubai'den Katar'a Pakistan'dan Suudi Arabistan'a kadar 11 ülkeden 47 şehirde faaliyet gösteren Careem, geçtiğimiz Kasım'da Türkiye'ye açıldı. İlk olarak Ekim sonunda duyurduğumuz açılım, beklediğimiz gibi İstanbul ile başladı ve havaalanlarıyla sınırlı kaldı. Careem, İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında çalışan bir tür servis uygulaması olarak faaliyete başladı.

Trafi'nin eski ülke müdürünü transfer etti

Bununla birlikte Türkiye'deki ilk çalışanını belirleyen Careem'in İş Geliştirme ve Kamu İlişkileri Direktörü, Trafi'nin Türkiye eski ülke müdürü Emir Gelen oldu. Türkiye'de ufak çaplı tanıtım faaliyetlerine başlayan Careem'in Webrazzi okurlarına özel bir de indirimi var. Bunun için yazının sonundaki bilgileri kullanabilirsiniz.

careem2

Hızla yeni oyuncuların dahil olduğu araç çağırma uygulamaları alanında Careem, puan biriktirme uygulamasıyla sadık müşteriler oluşturmaya çalışıyor. Careem kullanıcıları uygulama üzerinden aldıklaır her sürüş için puan toplayıp, bunları ileriki tarihlerde harcayabiliyorlar. Sadakat programını genişletmeye devam eden Careem, son olarak Emirates'in mil programı Skywards ile iş birliği yaptı. Bu sayede Emirates müşterilerinin Careem uygulaması üzerinden mil kazanması ve harcaması mümkün hale geldi.

Careem'in 2015 yılı sonunda Abraaj Group liderliğinde aldığı 60 milyon dolarlık yatırım turuna Saudi Telecom'un yatırım kolu STC Ventures da katılmıştı.

İndirim Kodu: Careem'in Webrazzi okurlarına özel havaalanı transferlerinde yüzde 50 indirim kampanyası 31 Aralık 2016'ya kadar kullanılabiliyor. Bunun için uygulama içinde promosyonlar bölümünde WEBRAZZI kodunu tanımlamanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.