500 Istanbul'un Türkiye'deki yatırımları ne durumda? [Webrazzi Summit 2016]

500 Istanbul'un Türkiye'deki yatırımları ne durumda? [Webrazzi Summit 2016]

Webrazzi Summit 2016'da küresel girişim hızlandırma programı 500 Startups'ın Türkiye operasyonunu da konuştuk ve 500 Istanbul fonunu yöneten Rina Onur ve Odin Financial Advisors'dan Onur Kurugöl'ü ağırladık.

Türkiye'de 10 girişime yatırım yapıldı, 5 yatırım yolda

Rina Onur'un verdiği bilgilere göre 15 milyon dolarlık 500 Istanbul fonunun yarısını kapatılmış yani toplanmış ve şimdiye dek 10 girişime yatırım yapılmış. Bu 10 girişimin kasasına paranın girdiğini paylaşan Rina Onur, yeni 5 yatırımın da doküman hazırlıklarıyla ilgilendiklerini paylaştı ve 50-100 bin dolar arasında giriş seviyede yatırımlar yaptıklarını ekledi.

Türkiye'deki girişimcilerin yabancı yatırımcılara iş performansının yanında ülke ve bölge risklerini de açıklamak zorunda olduğunu söyleyen Rina Onur, şu anda çok pembe bir tablo çizemeyeceğini ama 2017'de işlerin daha kolay olduğunu söylüyor. Türkiye'de 50-100 bin dolar yatırım yapacak yatırımcı bulmanın zor olmadığını söyleyen Rina Onur, Seri A (1 milyon dolar üzeri) yatırım yapacak yatırımcıların az olduğunu paylaştı.

Rina Onur'a göre savaş bile çıksa Türkiye'de ilk aşama yatırımcı bulmak zor değil ama işler kötü gittiğinde Seri A yatırımcılar geri çekiliyor ve takip eden yatırımcıları bulmak zorlaşıyor.

Onur Kurugöl ise küçük ölçekli yatırımların bütün dünyada azaldığını paylaştı ve şu anda yabancı yatırımcıların yatırım yapmasa da Türkiye'deki bazı girişimcileri takip etmeyi sürdürdüklerini ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.