'Hobi proje' olarak doğup hızla büyüyen online CV hazırlama aracı: Cvlogin

'Hobi proje' olarak doğup hızla büyüyen online CV hazırlama aracı: Cvlogin

Online dünyada kimi zaman temel ihtiyaçların yeteri kadar basit çözümleri olmayabiliyor. Bu durumun örneklerinden biri olarak; kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Cvlogin, kişilerin online olarak CV oluşturabilmesine yarıyor.

Cvlogin ile oluşturduğunuz CV'nizi ister bilgisayarınıza .pdf olarak indirebiliyor isterseniz de Cvlogin üzerinden (platformun sizin için oluşturduğu özel bir url ile) paylaşabiliyorsunuz. E-posta adresiniz ya da Facebook hesabınızla üye olabildiğiniz platformda hazır bir şablondan yola çıkarak dilediğiniz içeriklerle CV'nizi hazırlayabilmeniz mümkün.

Cvlogin online olarak kolayca CV oluşturabilme haricinde sahip olduğu şablon vasıtasıyla bir 'online asistan' görevi de görüyor. Henüz bir ay olmadan ve sıfır pazarlama çalışmasıyla 21 bin üye ve 20 bin CV gibi dikkat çekici rakamlara ulaşan Cvlogin, en çok 'what you see is what you get' yani gerçek zamanlı düzenleme özelliğiyle öne çıkıyor.

cvlogin-gorsel

Cvlogin projesinin arkasında Tasit.com kurucu ortakları bulunuyor

Tasit.com kurucu ortakları Birol Kabakoğlu ile Suat İmamoğlu'nun bir girişimi olan Cvlogin, kurucu ortakların deyimiyle bir 'hobi projesi'. Birol Kabaklıoğlu projenin çıkış noktasını şu sözlerle anlatıyor: "2009’dan beri Türkiye’de iş yapıyorum ve elimden binlerce CV geçti. Bu CV’lerin çoğu, yurtdışından alışkın olduğum CV kalitesinin çok altında kalıyordu. Dolayısıyla aslında fikrin kaynağı,ülkemizde gözlemlediğim bir sıkıntıydı."

Kabakoğlu, Cvlogin'in tek sayfadan oluşan ve kullanımı oldukça basit bir ürün olduğuna vurgu yaparken projenin başında yalnıca Türkiye pazarını hedeflemelerine rağmen bugün gelinen noktada global düşündüklerini belirtti.

Kabakoğlu'ndan öğrendiğimize göre Cvlogin'e 2 hafta içinde İngilizce ve sonrasında da sırayla diğer dil seçenekleri eklenecekmiş. Şu an için bir gelir modeli geliştirmeyi düşünmeyen kurucu ortaklar, tamamen daha çok CV oluşturulmasına ve Türkiye dışındaki pazarlarda da kabul görmeye odaklanacakmış.

Bugüne kadar üye olanların neredeyse tamamının bir CV oluşturduğu platformda, kısa süre içinde bir kullanıcının birden çok CV oluşturması da mümkün hale gelecekmiş. Kurucu ortakların bir 'hobi proje' olarak tarif ettikleri Cvlogin bakalım yoluna nasıl devam edecek. Projeye dair gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.