Snapchat mobil arama ve keşif uygulaması Vurb'u 110 milyon dolara satın alıyor

Snapchat mobil arama ve keşif uygulaması Vurb'u 110 milyon dolara satın alıyor

2013'te mobil aramalara bağlamsal verimlilik ve daha etkili sonuçlar getirmek için yola çıkan Vurb, Snapchat tarafından satın alınıyor. Kaynakların yaptığı açıklamaya göre iki şirket arasında anlaşmaya varıldı ve son imzalar atılmak üzere.

Seri girişimci Bobby Lo tarafından kurulan Vurb bir mobil uygulama ve kullanıcıların mobilde yaşadığı büyük bir sorunu çözmeyi hedefleyerek yola çıkmış. Kullanıcılar mobilde arama yapmak için birçok farklı uygulama arasında geçiş yapmak zorunda. Vurb bunu ortadan kaldırarak tek bir uygulama üzerinden yapılacak aramalara cevap vermeyi ve üstüne kullanıcıların aksiyon alabilmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.

Örneğin Yelp ve OpenTable uygulaması ile entegre çalışan Vurb üzerinden restoran araması yapabilir ardından OpenTable uygulaması ile rezervasyon yapabiliyorsunuz. Normalde bunu yapmak için iki farklı uygulama arasında geçiş yapmanız gerekiyor. Arama sonuçlarını da dikeyleştirerek akıllandırmayı hedefleyen Vurb 2014 yılında Techcrunch NY Battlefield yarışmasında birinci olmuştu. Bugüne kadar 8 milyon dolar yatırım alan girişim iOS uygulamasını Şubat 2015'te yayınlamıştı.

Snapchat ise Vurb'u 110 milyon dolar bedelle satın alıyor. Yapılan anlaşmaya göre 110 milyon doların yüzde 75 karşılığı Snapchat hissesi olarak verilecek, geriye kalan yüzde 25 ise nakit olarak ödenecek. Snapchat'in Vurb'un sahip olduğu teknolojiyi özellikle ''Keşif'' bölümünde kullanacağının altı çizilmiş. Ayrıca kurduğu girişimlerle dikkat çeken Bobby Lo'yu da şirket bünyesine dahil etmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.