Aramalara bağlamsal verimlilik getirmek isteyen Vurb'a 8 milyon dolar yatırım

Aramalara bağlamsal verimlilik getirmek isteyen Vurb'a 8 milyon dolar yatırım

vurb baglamsal arama2014 Disrupt NY Battlefield yarışmasının kazanan girişimi Vurb, arama alanındaki iddiasını güçlendirecek yeni bir yatırım daha aldı. 50 bin dolar haricinde almış olduğu yatırımı 5 katına çıkaran Vurb'ın tutulması halinde Google'dan daha iyi sonuçlar vereceği konuşuluyor.

Daha önce 2 milyon dolar yatırım alan girişim bu kez Redpoint Ventures liderliğinde 8 milyon dolarlık bir yatırım almış. Bu yatırımla bağlamsal arama deneyimini geliştirmek istiyor. Peki Vurb nasıl çalışıyor?

Öncelike iOS uygulamasıyla kullanıcıların hayatına girmek isteyenVurb'un amacı aramaları daha verimli hale getirmek ve kullanıcıları kolay bir şekilde ilgili sonuçlara ulaştırmak. Bunun için öncelikle en çok arama yapılan konularda mekanlar, filmler ve medya başlıklarına odaklanıyor. Bu konular dahilinde bir arama yaptığınızda en iyi dikey kaynaklardan sonuçlar seçerek önünüze getiriliyor.

vurb arama uygulaması

Örnek vermek gerekirse bir film aradığınızda IMDB'den, sinema salonlarından vb. kaynaklardan sonuçlar getiriliyor. Bir mekan aradığınızda ise konum, rezervasyon bilgileri vb. veren sonuçlar karşınıza geliyor. Bunun için de IMDB, Yelp, Foursquare, OpenTable, YouTube, Spotify, Amazon gibi 3. parti uygulamalarla işbirliği yapıyor.

Facebook gibi geniş kapsamlı tek parça uygulamalarla, dikeyde daha iyi sonuçlar veren tek özellikli uygulamaların iyi yanlarını birleştiren Vurb, temelde yönlendirici bir ara katman olarak kabul edilebilir. Dolayısıyla işbirliği yaptığı uygulamaları gereksiz hale getirmemesi için yeterli bir trafik yönlendirmesi gerekiyor. Bu dengeyi kurup kuramayacağını ise zaman gösterecek.

vurb baglamsal arama uygulamasi

CrunchFund ve daha bir çok yatırımcıyı arkasına alan Vurb, webden de arama hizmeti sunuyor ve farklı cihazlar arasında bir uyumluluk yakalıyor. Ancak Vurb ile arama deneyimini yaşamak için bekleme listesine girmeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.