Avrupa'nın ilk girişim stüdyosu eFounders beş yılda 100 milyon eurodan fazla değer üretti

Avrupa'nın ilk girişim stüdyosu eFounders beş yılda 100 milyon eurodan fazla değer üretti

Kendini Avrupa'nın ilk girişim stüdyosu olarak tanıtan eFounders, 5. yılında toplam 100 milyon eurodan fazla değer ürettiğini paylaştı.

Thibaud Elzière ve Quentin Nickmans tarafından 2011 yılında kurulan eFounders, Paris ve Brüksel merkezli büyüme gösteren bir girişim stüdyosu. 15 kişilik ana ekip etrafında 220 kişiyi bünyesinde barındıran eFounders, SaaS ürünleri geliştirmeye odaklanıyor ve şu ana kadar 9 girişimin hayata geçmesini sağlamış. Paylaşılan bilgilere göre de bu girişimlerin değeri 100 milyon euroyu geçmiş.

eFounders içinde girişimler farklı olsa da ekipler birbirleriyle yardımlaşabiliyor. Dolayısıyla eFounders içindeki girişimler batmaya karşı daha güçlü bir yapı içinde büyüyor. Zira söz konusu 9 girişimin tamam Alven Capital, Point Nine Capital ve Balderton Capital gibi Avrupalı yatırımcıları arkasına almayı başarmış. ABD'ye açılan Front ise Social Capital'dan 10 milyon dolar yatırım almış.

efounders4 yeni girişim geliyor

Önümüzdeki dönemde Hivy, illustrio, Spendesk ve Forest adlı 4 girişimi/ürünü ayağa kaldırmayı hedefleyen eFounders, 18 aylık süre boyunca girişimlerin her konuda (ürün, pazarlama, satış, tasarım) geliştirilmesine yardımcı oluyor. Bu süreç sonunda da kurulan şirketin finansal ve operasyonel anlamda bağımsız olması hedefleniyor.

Mayıs 2015'te 6 milyon dolar yatırım alan eFounders bünyesinde kurulan 9 girişimi incelemek isterseniz şöyle buyrun; ForestSpendeskFront, Aircall, illustrio, HivyMention, Textmaster ve Mailjet.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.