Unity, 1,5 milyar dolar değerlemeyle yatırım almak üzere

Unity, 1,5 milyar dolar değerlemeyle yatırım almak üzere

3 boyutlu oyun geliştirme motoru Unity (Unity Technologies)Bloomberg'in kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre 1,5 milyar dolar değerlemeyle önemli bir yatırıma imza atmak üzere.

Unity, bildiğiniz gibi farklı platformlarda 3 boyutlu oyun  geliştirmeye olanak tanıyan son dönemlerin popüler oyun motoru. Flash Player'ın gözden düşmesiyle, Unity Web Player ile de öne çıkan Unity altyapısı, şu anda Windows, GNU/Linux, Mac OS X, Android ve iOS üzerinde at koşturuyor.

Bloomberg'in rakam vererek VentureBeat'in ise rakam vermeden doğruladığı bu önemli yatırım, Unity'nin 2016'da daha hızlı büyüyeceğinin sinyallerini veriyor. San Francisco merkezli yazılım şirketinin bu yatırımı tam olarak hangi alanlara yönlendireceğini ise net olarak bilemiyoruz. Fakat sanal gerçeklik oyunlarına doğru yaptığı açılımı hızlandıracağını düşünebiliriz.

unity

Diğer yandan Zynga'nın COO'su Clive Downie'nin geçen yıl Unity'ye geçtiğini de paylaşmadan geçmeyelim. Unity, bu yatırımla üst düzey yetenekleri de bünyesine katabilir.

5,5 milyondan fazla kayıtlı  kullanıcı

Unity CEO'su John Riccitiello, San Francisco'daki Game Developers Conference konuşmasında 2015'in önemli bir yıl olduğunu ve 2016'nın daha da önemli geçeceğini söylemiş ki bunu söylerken yeni yatırımı aklından geçirmiş olması mümkün.

Güncel rakamlara göre Unity, 5,5 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip. En hızlı yükselen 1000 oyunun yüzde 30'u Unity ile geliştirilmiş ve Unity 1,5 milyar cihaza ulaşmış durumda.

Unity ile geliştirilen bir çok oyuna rastladığınızı tahmin etmekle birlikte, güncel örnekler için Webrazzi'nin Unity etiketine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.