BBVA Finlandiyalı banka girişimi Holvi'yi satın aldı

BBVA Finlandiyalı banka girişimi Holvi'yi satın aldı

İspanya merkezli BBVA, Finlandiya'da faaliyet gösteren fintech girişimi Holvi'yi satın aldığını resmi olarak kendi web sitesi üzerinden duyurdu. 2011 yılında Helsinki'de kurulan banka girişimi Holvi, yeni nesil bir bankacılık girişimi.

Holvi'nin odaklandığı alan aslında girişimcilik dünyamızda oldukça yakın. Holvi'nin sahip olduğu ve kendisini "Makers and Doers"'lar için bir bankacılık girişimi olarak sunuyor olması, Holvi'nin hedef kitlesine girişimciler, serbest çalışanlar ve küçük işletmeleri sokuyor.

Holvi bir online satış kanalı, faturalama merkezi ve şirketin nakit akışı ya da tüm hesap hareketlerini gözleyebileceği bir alanda hizmet veriyor. Böylelikle girişimlerin bankası olmayı hedefleyen Holvi, hitap ettiği hedef kitleyle birlikte de büyümek istiyor. Bununla birlikte Holvi'nin CEO'su Johan Lorenzen de yaptığı açıklamalarda BBVA'nın dijital dünyayı anladığını, onlardan tecrübe desteği de alacaklarını ve ayrılan kaynakla büyümeyi hızlandırmak istediklerini dile getiriyor.

BBVA son olarak fintech girişimlerine ayırdığı özel fonun rakamlarını artırmış ve satın almalara devam edeceğinin sinyallerini zaten vermişti. 2014 yılında Simple'ı satın alan, geçtiğimiz yıl ise Atom Bank'e stratejik yatırım gerçekleştiren BBVA görünüşe bakılırsa 2016 yılında da bu tarz fintech satın almalarına devam edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.