En iyi 7 takvim uygulaması

Bu konuda yapılmış bir araştırma var mı bilmiyorum ama edindiğim izlenime göre kullanıcıların büyük bölümü, telefonların işletim sisteminde bulunan takvim uygulamasını kullanıyor. Temel takvim ihtiyaçlarını ziyadesiyle karşıladıkları için muhtemelen bu konuda gözümüz dışarıda değil. Fakat şöyle bir bakınca, farklılaşmayı başarmış birbirinden kullanışlı ve şık uygulamalar olduğunu görmek zor değil. Hadi bir kaçamak yapıp takvim uygulamalarına göz atalım.

Calendars 5

Calendars 5 Şayet bir iPhone veya iPad sahibiyseniz size hararetle tavsiye edeceğim uygulama Calendars 5 olacaktır. Arayüzünün yapısı hem estetik görünüm, hem de işlevsellik açısından başarılı. iCloud Takvim, Hatırlatmalar ve Google Takvim’le senkronize olabilen uygulama, görev ve etkinlik oluşturma oldukça iyi. Ayrıca hafta ve ay görünümü modu harika. Etkinlik ve görevlere özel ikonlar atamak da mümkün. Takvimi yoğun kullananlar için faydalı bir eser. Fakat biraz tuzlu olduğunu söylemeliyim. Uygulamanın ayrıca iPad versiyonu da bulunuyor.

Platform: iOS Fiyat: 18,99 TL Türkçe desteği: Yok

Fantastical 2

Fantastical 2 Önceki sene iPhone ve Mac OS uygulamarıyla çıkan Fantastical 2, en iyi takvim uygulamalarından biri. Günlüki haftalık ve aylık takvim görünümlerinde rakiplerine göre çok daha temiz bir görünüm sunan bu uygulamada hatırlatmak ve etkinlik girişi yapmak çok hızlı. Sesli hatırlatma notları da almak mümkün. Arka plan rengi değiştirilebiliyor. iPad kullanıcılarının haklı isyanlarına da kulak veren üretici şirket, iPad versiyonunu da bir süre önce çıkardı. Uygulamanın Mac OS sürümü ateş pahası! 129,99 TL’den satılıyor. Fantastical 2, iCloud ve Google takvimleriyle senkronize çalışıyor.

Platform: iOS, Mac OS Fiyat: 12,99 TL Türkçe desteği: Yok

Sunrise Calendar

Sunrise Calendar Ücretsiz uygulamalar arasında en iyilerden biri olan Sunrise Calendar, Google ve iCloud’ın yanı sıra Facebook takvimiyle de uyumlu çalışıyor. Yani tüm dağınık takvimlerinizi tek noktada toplamanız için cazip bir seçenek. Basit ve sade tasarımını da beğendiğim uygulamada etkinlik ve görev oluşturmak çok kolay. Etkinlikler için hava durumu bilgisi de veren Sunrise Calendar’da konum etiketlemesi yapmak da mümkün. Takvime görsel ve harita yerleştirilebiliyor.

Platform: iOS, Mac OS, Android Fiyat: Ücretsiz Türkçe desteği: Yok

Google Takvim

Google Takvim Gogle Takvim, Google uygulamasıyla kullanılır diyecekseniz buradan buyurun. Google’ın çok iyi çalışan takvim servisinin uygulaması elbette tıkır tıkır çalışıyor. Gmail’inize gelen takvim davet ile uçuk ve otel bilgilerini de hızlı biçimde takvime eklemek mümkün. Günlük, 3 günlük ve haftalık görünüm seçenekleri görüntüleme açısından kolaylık sağlıyor.

Platform: iOS, Android Fiyat: Ücretsiz Türkçe desteği: Var

Wave Calendar

Wave Calendar Renkli ve eğlenceki takvim uygulamalarından biri olan Wave, genel takvim işlevlerini başarılı biçimde sunan ücretsiz bir uygulama. İçeriğine göre dilediğiniz gibi renkler belirleyeceğiniz etkinlik ve hatırlatmaları oluşturmak ve düzenlemek oldukça pratik. Google, Hotmail, Outlook, Exchange ve Facebook takvimleriyle de eşzamanlanabilen Wave Calendar, dilerseniz bildirim göndererek size etkinliğinizi haber verebiliyor.

Platform: iOS, Android Fiyat: Ücretsiz Türkçe desteği: Yok

Jorte Calendar

Jorte Calendar Gördüğüm en janjanlı, kımıl kımıl takvim uygulaması olduğunu söyleyebilirim. Renkli arayüzü ve etkinliğin türüne ve içeriğine göre belirlenebilen ikonları tam da minnoşlara göre. 90’ların sonlarındaki yazılım tasarımına benzettiğim menü görünümü son derece kullanışlı. Tatil ve özel günler takvimi olarak da başarılı. Ücretli paketlerde takvime şifre koymak mümkün oluyor. Ekranın yatay ve dikey kullanımına göre uygulamanın görünümü de değişiyor. Ücretli pakette kişiselleştirme konusunda seçenekler sunuluyor.

Platform: iOS, Android Fiyat: Ücretsiz Türkçe desteği: Var

Womanlog Takvim

Womanlog Takvim Kadınlar için bir adet ve doğurganlık takvimi olan Womanlog Takvim, adet döngüsü ve periyodunu gözlemlemek için oldukça başarılı bir uygulama. Tek ekranda üç aylık özetin görülebildiği Womanlog’da grafiklerle görüntüleme sayesinde kullanımı daha da kolaylaşıyor. Hamilelik öncesi ve sırası için de kadınların telefonunda bulunması gereken bu uygulamayı yedeklemek ve şifre koymak mümkün. iOS’taki Sağlık uygulamasıyla bağlı çalışabilen Womanlog’un görünümü değiştirilebiliyor. Ayrıca kadın sağlığı ve hamilelik konusunda bilgi bankası da bulunuyor. Pro versiyonunda ek fonksiyonlar ve reklamsız özellik sunuluyor.

Platform: iOS, Android Fiyat: Ücretsiz Türkçe desteği: Var

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.