Adphorus artık bir seyahat pazarlama platformu

Adphorus artık bir seyahat pazarlama platformu

Türkiye'de performans pazarlamasına odaklanan adtech girişimlerinden Adphorus, bir seyahat pazarlama platformu olarak yeniden konumlandı. Facebook'un Türkiye'deki önde gelen iş ortaklarından biri olan Adphorus, bundan sonra yalnızca seyahat sektörü odaklı olarak çalışmalarını sürdüreceğini resmen açıkladı.

Haziran 2014'ten bu yana Facebook'un pazarlama alanındaki iş ortakları arasında yer alan Adphorus'un müşteri profilinde seyahat sektörü ağırlığını korumuştu. Bugüne kadar trivago, KLM Airlines, Air France ve Kayak gibi alanlarının önde gelen oyuncularıyla çalışan Adphorus, değişiklikle birlikte bu alanda uzmanlaşmaya devam edecek. Halihazırda küresel hedefli bir girişim olan Adphorus için bu rakipleri karşısında da önemli bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Adphorus'un resmi açıklamasında girişimin seyahat dikeyine odaklanmasında, sektörün dijital reklam harcamaları konusundaki 'cömertliğine' de vurgu var. Burada önemli bir değişim yatırımların arama motorlarından çıkıp mobil öncelikli hale geliyor olması. Zira seyahat mobil ticaretin en hızlı büyüyen kategorileri arasında. Criteo‘nun düzenli olarak yayınladığı yıllık Travel Flash Reporta göre, toplam seyahat rezervasyonları içinde mobilin payı 2015'in ikinci yarısında iki katına çıktı. Aynı raporda Türkiye'nin mobil seyahat rezervasyonunu en çok kullanan 6’ıncı ülke olduğu da belirtiliyor. Mobil reklam verenler için Facebook ilk başvuru adreslerinden biri ve Adphorus'un bu dikeyde büyümeye odaklanması bu nedenle tesadüf değil.

Adphorus CEO'su Volkan Çağsal açıklamasında, seyahat sektörünün önemli bir büyüme fırsatını beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bununla birlikte Adphorus sektörde işlenecek ve daha iyi reklam optimizasyonu sağlayacak algoritmalarda kullanılmaya uygun tonlarca veri fırsatı görüyor.

Adphorus geçtiğimiz Kasım ayında Instagram Partner Program'ın dünya çapındaki ilk iş ortakları arasında yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.