Microsoft Translator ile güçlenen Cortana, Windows 10'da Türkçe'ye çeviri yapacak

Microsoft Translator ile güçlenen Cortana, Windows 10'da Türkçe'ye çeviri yapacak

Microsoft'un ilk olarak mobil cihazlar için tanıttığı akıllı asistan Cortana, Windows 10'a da entegre edilerek Siri'den farklılaşmayı başarmıştı. Bugün yapılan açıklamayla Cortana'nın yakın zamanda tercüme yapacağı da duyuruldu ki bu diller arasında Türkçe de bulunuyor.

Microsoft'un açıklamasına göre Cortana'nın anlık çeviri özelliği Windows 10 ile ilk olarak ABD ve Çin pazarlarına sunulacak. Microsoft Translator altyapısını kullanacak olan Cortana, kelime be cümle çevirisi yapabilecek.

Windows 10 Cortana ceviriCortana'nın çeviri için desteklediği diller Bulgarca'dan Vietnam diline kadar uzanıyor ve Türkçe de bu diller arasına dahil. Söz konusu çeviri özelliğinden faydalanmak için Cortana'ya “Hey Cortana, translate ‘Have you ever been in US?’ into Turkish.” tipinde bir soru yöneltmek yeterli olacak. Çeviri yapamadığı noktada ise ilgili web aramasına yönlendirme yapacak.

Türkçe'ye çeviri yapmak mümkün

Microsoft detaylı bir açıklama yapmamış ama görünüşe göre bu özellik sadece Cortana'nın desteklediği dillerdeki kullanımlarda geçerli. Yani Cortana şu anda Türkçe desteklemediği için Türkçe'den İngilizceye çeviri yapmak mümkün olmayacak. Ama İngilizce'den ve Cortana'nın desteklediği dillerden çeviri yapılabilecek. Ama Cortana'ya yazarak soru sormak da mümkün olduğu için Translator altyapısının bunu destekleyeceğini de düşünebiliriz.

Tabii bu özelliğin ilk olarak ABD'de ve Çin'de kullanıma açılacağını hatırlatalım. Yani Türkiye'ye gelinceye dek Cortana'nın da Türkçe anlamaya başlamasını da mümkün olabilir. Microsoft'un Translator uygulamasını mobile taşıdığını ve bu çeviri özelliğinin yakına Cortana'nın mobil uygulamalarına gelebileceğini de eklemeden geçmeyelim.

Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.