Instagram'ın özel mesajlaşma özelliği yenilendi

Instagram'ın özel mesajlaşma özelliği yenilendi

Instagram Direct uygulamasının aylık aktif kullanıcı sayısının 85 milyona ulaştığı açıklandı. Şirket, kendi blogunda yayınladığı açıklamayla bazı yenilikleri de duyurdu. Instagram özel mesajlaşma uygulamasında bugüne dek yaptığı en köklü değişikliğe gittiğini ve Instagram fotoğraflarının beğen ve yorum yapma butonlarının yanına bir de Direct kullanarak mesaj gönderme seçeneği getirdiğini duyurdu.

Instagram Direct artık biraz daha ön plana çıkıyor ve bir kişi ya da grupla özel olarak mesajlaşmak daha görünür bir hal alıyor. Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısını göze aldığımızda özel mesajlaşmanın artık daha ön planda olacağı ve bugüne dek pek çok kullanıcının keşfetmekte zorlandığı özel mesajlaşma bölümü daha fazla kullanılabilir bir hale gelecek. Instagram, özel mesajlaşma özelliğini 2013 yılının sonunda devreye almıştı.

Instagram yenilediği özel mesajlaşma sistemiyle Instagram'ın içine bir IM (instant messaging) konumlandırması yapmış oluyor. Bununla birlikte kullanıcılar bir fotoğrafı arkadaşlarıyla paylaşmak için onların isimlerini mention ediyor. Bu yüzden Instagram'da yer alan yorumların yüzde 40'ında "@" işareti yer alıyor. Instagram'ın amacı da bu güncellemeyle beraber artık kullanıcıların mention bırakmak yerine bunları özel mesajla iletmeye başlamaları.

Instagram Direct'e gelen yeni özellikleri tanıtan video aşağıda.

https://vimeo.com/137644108

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.