Dublaj uygulaması Dubsmash 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Dublaj uygulaması Dubsmash 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde oldukça popüler bir hale gelen dublaj uygulamalarından Dubsmash, aralarında Index Ventures, Amerikalı teknogirişimci Chris Sacca, King kurucu ortağı ve CEO'su Riccardo Zacconi ve Kopenhag merkezli VC Sunstone Capital'ın da bulunduğu yatırımcılardan 5,5 milyon dolar yatırım aldı.

Dubsmash'in ücretsiz uygulamasıyla kısa dublajlı videolar hazırlanabiliyor. Hem iOS hem de Android versiyonu bulunan Dubsmash,pek çok Türkçe şarkıyı ve sesi de arşivinde hazır bulunduruyor ve ülkemizde de yaygınlığını arttırıyor.

NBCUniversal, Disney ve Paramount Pictures gibi yapım şirketleri de yeni şov ya da filmlerinin tanıtımında Dubsmash uygulamasını kullanıyor. Fakat uygulamanın sabit ve ölçeklenebilir bir gelir modeli olmadığını da eklemek gerekiyor.

Almanya merkezli girişimin henüz gelir yaratmadan böyle ciddi bir yatırımı almasını şüphesiz yoğun kullanıcı ilgisine bağlayabiliriz. İlk kez Kasım 2014'de devreye giren Dubsmash uygulaması o günden bu yana tam 75 milyon kez indirilmiş. Kullanıcıların bugüne dek yüklediği sesli klip sayısıysa 10 milyon civarında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.