Güneş enerjili Solar Impulse 2 rekor kıran uçuşunu tamamladı

Üstündeki güneş enerjisi panelleri ile uçan ve Mart 2015 tarihinde Abu Dabi'den havalanarak başladığı dünya turuna devam eden Solar Impulse uçağı önemli bir zor aşamayı geride bırakarak Pasifik okyanusunu aşmayı başardı.
Güneş enerjili Solar Impulse 2 rekor kıran uçuşunu tamamladı

solar-impulse-2Üstündeki güneş enerjisi panelleri ile uçan ve Mart 2015 tarihinde Abu Dabi'den havalanarak başladığı dünya turuna devam eden Solar Impulse uçağı önemli bir zor aşamayı geride bırakarak Pasifik okyanusunu aşmayı başardı.

Tek kişilik uçağın pilotu ve Solar Impulse'un kurucu ortaklarından André Borschberg de bu uçuşla birlikte en uzun havada kalma dünya rekorunu kırmış oldu. Japonya'dan kalkışı ile, Solar Impulse 2'nin indiği Hawaii'deki meydan arasında tam 7 bin kilometre var. Güneş enerjili uçağın bu mesafeyi ise toplamda 118 saatte kat ettiğini belirtelim. Böylece toplam 5 gün süren bu yolculuk, daha önce aralıksız 76 saat havada kalma rekorunun da geliştirilmesinde rol aldı.

Solar Impulse uçağı 72 metre kanat açıklığına sahip ve bu rakam bir Boeing 747'nin kanat açıklığından daha geniş. Bunun sebebi ise Solar Impulse'ın kanatları üstünde bulunan ve tam 17 bin adet güneş enerjisi paneli hücresi. Güneş enerjili uçak, gündüz saatlerinde güneş enerjisini kullanıyorken, akşam saatlerinde ise özel bataryasına depolamış olduğu elektrikle pervanelerini çalıştırıyor. Böylece sıfır emisyon ve belki de ileride yolcu uçaklarında da kullanılacak bir teknolojide, temiz bir geleceğin önemli bir adımı için çabalanıyor.

Solar Impulse, bundan sonraki büyük sınavlarını batıdan doğuya Amerika kıtasını, ardından ise Atlantik okyanusunu ve Avrupa karasını geçmek için verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.