Vodafone Smart 6 ailesi akıllı telefon, tablet ve akıllı saat tanıtıldı

Vodafone Smart 6 ailesi akıllı telefon, tablet ve akıllı saat tanıtıldı

Türkiye'de de kendi markasıyla çeşitli akıllı cihazlar satışa sunan Vodafone, bugün Vodafone Smart 6 ailesi akıllı cihazlarını tanıttı. Smart 6 ailesinde Vodafone'un şimdiye dek sunduğu en yeni akıllı telefonun yanısıra Smart Tab 6 adlı bir tablet ve akıllı saat Smart Watch 6 da yer alıyor.

Vodafone Smart 6

Günümüzde teknik bakımdan uygun fiyata orta düzey bir Androidli akıllı telefon geliştirmek zor değil ve Vodafone Smart 6 bu kategorideki yeni ve iddialı sayılabilecek bir akıllı telefon. 5,5 inçlik Full HD ekrana sahip olan Vodafone Smart 6, 8 çekirdekli 1,5 GHz hızında bir işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip.

Vodafone Smart 6'nin hafızası 16 GB ile sınırlı tutulmadığı gibi SD kart ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Yani bulut depolama servislerini kullanmayanlar için oldukça geniş bir depolama alanı kullanma şansı sunuyor.

Vodafone Smart 6 (2)

3000 mAH batarya ömrüne sahip olan Vodafone Smart 6, yüzde 40’a kadar daha hızlı şarj etme özelliği Qualcomm Quick Charge teknolojisini de kullanıyor. Bu teknolojinin büyük ekranlı akıllı telefonlar için en işe yarar özelliklerden birini olduğunu pekala söyleyebiliriz.

Yükselen kamera standartlarına ayak uyduran Vodafone'un yeni akıllı telefonunda sunduğu kameralar ise arkada 13 MP, önde ise 5 MP çözünürlükte fotoğraf çekmeyi sağlıyor.

Ön siparişle 699 TL

Vodafone aboneleri, yukarıda özelliklerini sıraladığımız Vodafone Smart 6'ya 699 TL ön sipariş fiyatıyla sahip olabiliyor. Vodafone, rekabette bir adım öne geçmek için 1 yıllık Digiturk Play Süper Lig paketi ve Spotify aboneliği gibi çeşitli avantajlar da sunuyor.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt'ün verdiği bilgiye göre Mart 2015 itibariyle Türkiye’deki 72 milyonun üzerindeki mobil abonenin yaklaşık yüzde 46’sı akıllı telefon kullanıyor. Ancak, Türkiye’de akıllı telefon satışları 11,6 milyon civarında ve Vodafone yeni akıllı telefonuyla Türkiye'deki akıllı telefon yaygınlığını yükseltmek istiyor.

Vodafone Smart Tab 6

Vodafone Smart Tab 6

Operatör markalı ilk 4G destekli tableti tanıtan Vodafone, Smart Tab 6 ile 9,6 inçlik HD ekrana sahip 406 gram ağırlığında bir Androidli tablet geliştirmiş. Smart Tab 6 da Smart 6 gibi 699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

150 Mbps’e kadar bağlantı hızlarını destekleyen Smart Tab 6'nın inceliği 7,99 mm. Android 5.0.2 sürümüyle gelecek olan tablete 5 MP arka, 2 MP ön kamera yer alıyor. Dört çekirdekli 1,2 GHz hızında bir işlemci, 1 GB Ram, 4600 mAh pil kapasitesi ve 16 GB dahili hafıza gibi özellikler de Smart Tab 6'nın başlıca özellikleri.

Vodafone Smart Watch 6

Vodafone'un akıllı saati Smart Watch 6 ise şirketin ilk giyilebilir ürünü olarak pazardaki yerini alacak. Android 4.3 ve iOS 7 üzerindeki tüm cihazları destekleyeği belirtilen Smart Watch 6, Bluetooth kulaklık olarak kullanılabilen kadranıyla piyasdaki rakiplerinden farklılaşmak istiyor.

Vodafone Smart Watch 6, telefon defterindeki kişilerin isimlerini görüntüleme, gün içindeki fiziksel hareketleri kaydetme ve takip etme, kalori takibi ve ajanda bildirimleri gibi genel kabul gören çeşitli özellikler sunuyor. Ekra boyutu ise 0,96 inç ve OLED teknolojisini kullanıyor. Pil ömrünün ise 4-5 sürdüğü belirtiliyor.

Vodafone Smart 6 ve Vodafone Smart Tab 6, 1 Temmuz itibariyle Vodafone Cep Merkezi noktalarında satışa sunulacak. Vodafone Smart Watch 6'nın ne zaman satışa sunulacağı ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.