WhatsApp'ın iPhone versiyonuna da sesli arama özelliği geldi

WhatsApp'ın iPhone versiyonuna da sesli arama özelliği geldi

İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında Android kullanıcılarına sunulan WhatsApp'ın sesli arama özelliği yaklaşık bir aylık süreden sonra iPhone kullanıcılarına da sunuldu.

Gelen özellikle birlikte kullanıcılar hem iPhone hem de Android tabanlı akıllı telefonları üzerinden WhatsApp'ı kullanarak birbirleriyle sesli görüşme yapabilecekler. Her iki platformda da bu özelliğin aktif olmasıyla birlikte WhatsApp mobil mesajlaşma özelliğini tamamen mobil iletişim platformuna dönüştürdüğünü söyleyebiliriz.

whatsapp-sesli-arama-iphone

Önemli bir bilgi olarak ise; WhatsApp'ın App Store'da güncellemeye yazdığı açıklamaya göre, WhatsApp araması önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yavaş yavaş kullanıma açılacak. Yani WhatsApp kademeli olarak seçtiği kullanıcı gruplarına sesli arama özelliğini sağlayacak. Tüm kullanıcıların bu özellikten yararlanmasının birkaç hafta sürebileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde aylık 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayan şirket elinde çok büyük bir potansiyel ve güç barındırıyor. Sesli arama özelliğiyle birlikte özellikle operatörleri zorlayacak olan WhatsApp'ın ayrıca sesli arama özelliğiyle ön plana çıkan ve kullanıcıları kendine çeken Viber'a da bu özellik ile doğrudan rakip oldu.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Twin Design

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.