Kamu Teknoloji Günleri, 21 Nisan'da kamu ve e-devlet teknolojilerini mercek altına alacak

Kamu Teknoloji Günleri, 21 Nisan'da kamu ve e-devlet teknolojilerini mercek altına alacak

Kamu Teknoloji GünleriKamusal alandaki teknoloji temelli gelişmeler ekonomik kalkınmanın anahtarı konumunda. Kamu Teknoloji Günleri adlı konferans da bu alandaki gelişmeleri tartışmaya açmak için 21 Nisan'ı bekliyor.

21 Nisan Salı günü Rixos Grand Ankara’da gerçekleşecek konferans bu yıl 2. kez düzenleniyor. Bu yıl 'E-Devlet ve Veri Yönetimi' temasıyla organize edilen konferans, sağlık, eğitim ve ulaşım alanındaki teknolojik gelişmeleri masaya yatıracak.

Konferansı düzenleyen Kamu Teknoloji Platformu, bu alanda araştırmalar yapan, raporlar üreten ve kurumlar arası işbirliklerinin gerçekleşmesi için çalışan bir sivil toplum kuruluşu. Amacını da daha erişebilir ve daha kapsamlı kamu hizmetleri sunulmasını sağlamak olarak açıklıyor.

E-Devlet Kapısı'ndaki hizmetleri güçlendirmek

Kamu Teknoloji Platformu adına açıklama yapan Erdem Akcıl, daha önce sizlerle paylaştığımı e-Devlet kapısı istatistiklerinden bahsederek, e-devlet hizmetlerinin askerlik durumu ve SGK işlemleri sogulamaktan öteye geçmesi gerektiğini söylüyor.

Paylaşılan bilgilere göre Kamu Teknoloji Platformu şunların gerçekleştirilmesini hedefliyor;

  • Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi veri merkezlerinin bütünleştirilmek
  • Kamu kaynaklarından tasarruf sağlanarak soğutma ve elektrik giderlerinden yıllık yüzde 70, altyapı giderleri ile birlikte  yıllık ortalama 350 milyon TL  tasarruf sağlamak
  • Veri Yönetimi” konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki koordinasyınu sağlamak

Onlarca kamu kuruluşunun katılımına ek olarak Vodafone, Asus ve Google gibi küresel teknoloji şirketlerinin sponsor olarak dikkat çektiği etkinliğe katılmak isterseniz kamuteknolojigunleri.com üzerinden kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.