Dropbox tasarımcılar için versiyon kontrol hizmeti sunan Pixelapse'ı satın aldı

Dropbox tasarımcılar için versiyon kontrol hizmeti sunan Pixelapse'ı satın aldı

2015 yılına hızlı satın almalarla giriş yapan Dropbox geçtiğimiz hafta mobil cihazlar için döküman oluşturma uygulaması sunan CloudOn'u satın almıştı. CloudOn ekibinin ise İsrail'de çalışmalarına devam edeceği ancak markanın Mart 2015 itibariyle tamamen ortadan kalkacağı açıklanmıştı.

Bu hafta ise Dropbox tasarımcılara özel olarak versiyon kontrol hizmeti ve işbirliği aracı sunan Pixelapse'ı satın aldığını duyurdu.

Pixelapse, 2011 yılında Shravan Reddy ve Min Ming tarafından Palo Alto merkezli olarak kurulan bir şirket. Şirketin yapmaya çalıştığını kısaca GitHub'ın tasarımcılar için olanı olarak özetleyebiliriz. :) Tasarımcıların dosyaları üzerinde versiyon kontrol yapabilmelerine, bir dosya ya da birden fazla dosya üzerinde onlarca kişi ve şirketin çalışabilmesine imkan sağlıyor. 50'den fazla dosya formatını destekleyen bununla birlikte Adobe Illustrator, Photoshop ve Fireworks desteği de bulunan Pixelapse, Dropbox ile de senkronize edilebiliyordu.

Y Combinator 2012 kış dönemi girişimlerinden olan Pixelapse o dönem detayları açıklanmayan anlaşma çerçevesinde bir tohum yatırımı almış. Yine 2012 yılı içerisinde Stanford üniversitesi destekli StartX girişim hızlandırma programında yer almış. Dropbox satın alması sonunda şirket tarafından yapılan açıklamada ürünlerini geliştirmeye devam edeceklerini ve gelecek yıla kadar hizmetlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.