İsrailli girişim CloudOn'u satın alan Dropbox kendi dahili belge editleme aracını oluşturuyor

İsrailli girişim CloudOn'u satın alan Dropbox kendi dahili belge editleme aracını oluşturuyor

Gerek kullanım kolaylığı gerekse altyapısının sağlamlığı ile birlikte internetteki en işlevsel ve yararlı servislerden bir tanesi olan Dropbox, bugün İsrail merkezli CloudOn'u satın aldığını duyurdu.

CloudOn, İsrail merkezli bir girişim. Servis ilk olarak kullanıcıların mobil platformlarda Microsoft dökümanlarını açıp düzenleyebilmelerine olanak sağlıyordu. Şirket daha sonra bu hizmetine ek olarak kullanıcıların mobil platformlarında CloudOn'u kullanarak kendi dökümanlarını oluşturabilmeleri servisini aktif etmişti.

Dropbox'ın bu satın almayla birlikte servisin yeni üye alımına kendisini kapatması ilk dikkat çeken ayrıntı. Anlaşmaya göre servis 15 Mart 2015'te hizmetini tamamen sonlandıracak. Dropbox'ın bu satın almayı aslında teknoloji şirketleri arasında çok yaygın olan yetenek ve "know-how" için yaptığı açık. Bunun en belirgin örneği ise CloudOn mühendislerinin İsrail ofisinde çalışmayı sürdürecek olması ve geliştirmelerine kendi içinde devam edecek olmaları. İsrail ofisiyle birlikte Dropbox, San Francisco, Seattle, New York ve Dublin ofislerinden sonra otomatik olarak bir ofis daha açmış oldu.

Dropbox'ın Microsoft ile işbirliği yaptığı ve Project Harmony projesine sahip olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda CloudOn ekibi Microsoft dökümanlarının mobilde kullanımı ve düzenlenmesi üzerine derin bir bilgiye sahip. Dropbox'ın bu tecrübeyi Microsoft ile işbirliğini arttırmak için mi yoksa kendi döküman oluşturma ve düzenleme servisi için mi kullanacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.