Gradibus: Akademisyen ve araştırmacılar için veri depolama ve analiz hizmeti

Gradibus: Akademisyen ve araştırmacılar için veri depolama ve analiz hizmeti

Bilgisayarlara aktarabildiğimiz veriler arttıkça onları analiz etmenin ve görselleştirmenin gerekliliği de giderek artıyor. Gradibus.com da bu hassas noktada akademik alandaki ihtiyaçlara cevap vermek istiyor.

Viveka Kuluçka Merkezi tarafından desteklenen Gradibus, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Dr. Perviz Hacıyev tarafından hayata geçirilmiş. Amacı istatistiksel veri toplama, analiz ve raporlama sistemini araştırmacılar, doktorlar ve tüm ilgili kişiler için kolay hale getirmek.

Akademik araştırmaların toplandığı, verilerin paylaşılıp arşivlenebildiği girişim Hacıyev ve Afgan Hajibalayev'in bu alandaki ihtiyaçları neticesinde hayat bulmuş. 10 ay önce çalışmaya başlayan ekip bu ay verilerin kıyaslanabildiği test seviyesindeki ürüne ulaşmış ve Hacıyev'in çalıştığı klinikte kullanılmaya başlanmış.

Hacıyev, analiz kısmını geliştirmek ve sisteme daha karmaşık istatiksel denklemler eklemek için de yatırımın gerekli olduğunu paylaşıyor.

Bulut temelinde verileri saklayan Gradibus'a ünvanıyla kayıt olan araştırmacılar (doktor, akademisyen vb.) kendi altındaki tüm araştırmalara erişebiliyor. Kullanıcılar yeni araştırmalar oluşturabiliyor. Mevcut ve yeni araştırmalarının sonucunu da grafiksel olarak değerlendirebiliyor. Sitede devam eden araştırmalara katılım için istek gönderebiliyor ve ortak araştırma yürütebiliyor.

Gradibus'da araştırma boyutuna göre ücretli paketlerle daha fazla veri saklamak ve paylaşmak mümkün ama 1 ay boyunca tüm paketlerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Elinizdeki araştırmaları internete aktarmak ve analiz etmek isterseniz Gradibus'u denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada Gradibus'un Dublin Web Summit'e başvurduğunu ve Start etkinliğine kabul edildiğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.