Bluesky, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı

Bluesky'ın 15 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, daha önce OpenSea, Kraken ve Coinbase'e de yatırım yapan Blockchain Capital'ın liderliğinde gerçekleşti.
Bluesky, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı

Twitter rakibi olarak karşımıza çıkan Bluesky'ın 8 milyon dolar tohum yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bluesky, aradan geçen bir yılı aşkın sürenin ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Bluesky tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı.

Bluesky'ın 15 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, daha önce OpenSea, Kraken ve Coinbase'e de yatırım yapan Blockchain Capital'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise SevenX Ventures, True Ventures, Alumni Ventures, Amir Shevat ve Joe Beda yer alıyor. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Blockchain Capital Partneri Kinjal Shah, Bluesky'ın yönetim kuruluna katıldı.

Alınan 15 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Bluesky'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 36 milyon dolara ulaştı. Bluesky tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, platformun kullanıcı tabanını ve geliştirici ekosistemini büyütmesinin yanı sıra güvenlik odaklı özelliklerin geliştirilmesi için de kullanılacak.

Yatırım duyurusunda geleceği yönelik planları konusunda da açıklamalarda bulunan Bluesky, ilerleyen dönemlerde ücretli abonelik ve ödeme gibi yeni özelliklerin platforma ekleneceğini de paylaştı. Aboneliklerin sunacağı avantajlar arasında daha yüksek kaliteli video yükleme imkanı, kişiselleştirme özellikleri ve avatar çerçeveleri yer alıyor.

2021 yılında Twitter'ın da kurucusu olan Jack Dorsey tarafından kurulan Bluesky, temelinde bir Twitter / X alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından kısa sürede popülerleşen platform, herkese açıldığı ilk günde 850 binden fazla yeni kullanıcıya da ulaştı. Son olarak Jack Dorsey'in geçtiğimiz Mayıs ayında Bluesky'ın yönetim kurulundan ayrıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.