Bluesky, herkese açıldığı ilk günde 850 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştı

Bluesky'ın sadece bir günde 850 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştığı açıklandı ve böylece platformun mevcut kullanıcı sayısı 4 milyonu aşmış oldu. 
Bluesky, herkese açıldığı ilk günde 850 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştı

Bugüne kadar sadece davetiye ile kullanıcı alımı yapan Twitter (X) alternatifi Bluesky'ın, dün itibarıyla herkese açıldığını sizlere aktarmıştık. Şimdi ise platformun sadece bir günde 850 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştığı açıklandı ve böylece Bluesky'ın mevcut kullanıcı sayısı 4 milyonu aşmış oldu. 

Platform, yaklaşık bir yıldır sadece davetiyeye özel beta sürümündeydi ve resmi olarak halka açıldığında 3 milyondan biraz daha fazla kullanıcısı bulunuyordu. Yeni kullanıcı sayısındaki artış, 2019'da Twitter'da bir iç proje olarak başlayan Jack Dorsey destekli platforma olan ilgiyi kanıtlıyor. Bir platformun davetiye ile kullanıcı alımı yapması ve "içeride neler oluyor" düşüncesi bile aslında bir ilgiyi beraberinde getiriyor. Bluesky'a olan ilginin en önemli nedenlerinden biri de kapalı sistemde olmasıydı. 

Bluesky CEO'su Jay Graber, platformun daha yavaş bir hızda büyümeyi amaçladığını, böylece ani büyüme dalgalanmalarının neden olabileceği ek baskı olmayacağını söyledi. Bu endişelerden bazıları geçtiğimiz gün ortaya çıktı çünkü faaliyetlerdeki artış, uygulamanın özel beslemeleriyle ilgili sorunlar ve gece boyunca kısa bir kesinti de dahil olmak üzere sitede bazı teknik sorunlara yol açtı. Şirkete göre kesinti birkaç saat içinde çözüldü.

Merkezi olmayan bir platform olarak Bluesky'ın kodu tamamen açık kaynak bir kod ve şirket dışındaki insanlara neyin nasıl inşa edildiğine dair şeffaflık sağlıyor. Geliştiriciler AT Protokolü üzerine kendi kodlarını bile yazabiliyor, böylece özel bir algoritmadan tamamen yeni bir sosyal platforma kadar her şeyi oluşturabiliyorlar. Bu da şirketi popüler rakiplerinden ayırıyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.