Davetiye ile kullanıcı alımı yapan Bluesky, şimdi herkese açıldı

Bugüne kadar sadece davetiye ile kullanıcı alımı yapan Twitter (X) alternatifi Bluesky, şimdi herkes tarafından kullanılabilir bir platforma dönüşüyor.
Davetiye ile kullanıcı alımı yapan Bluesky, şimdi herkese açıldı

Bugüne kadar sadece davetiye ile kullanıcı alımı yapan Twitter (X) alternatifi Bluesky, şimdi herkes tarafından kullanılabilir bir platforma dönüşüyor. Bu da davetiyelere gerek duyulmayacağı ve dileyen herkesin sisteme üye olabileceği anlamına geliyor. Platformun halka açık hale geleceği bir süredir konuşuluyordu ve şimdi bu konuda bir adım atıldı diyebiliriz.

Bluesky, geçtiğimiz yılın bahar döneminde açılmış ve bugüne kadar sadece davetiye ile alım yaptığı halde 3 milyon kadar kullanıcıya ulaşmıştı. Bu sayı oldukça düşük görünse de şimdi platformun herkese açılmasıyla Bluesky'ın kullanıcı sayısında hızlı bir artış yaşanabilir.

Özellikle X gibi platformlarda yaşanan bazı sıkıntılar, dönemsel olarak kişilerin böyle platformlara yönelmelerine neden olabiliyor. Kısacası hem Bluesky'ın herkese açık hale gelmesi hem de X'te yaşanabilecek olası bir kriz düşünüldüğünde, platformun kullanıcı sayısında da artış görülecektir. 

Bluesky CEO'su Jay Graber, "Sosyal geleceğin açık ve merkezi olmayan bir şekilde ilerlemesi gerektiğine gerçekten inanıyoruz. Bunun genel olarak kamuya açık konuşmalar için iyi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Bluesky, ilk etapta X gibi görünse de platform daha farklı bir sebepten dikkat çekiyor. Zira şirket, X'in içinde sosyal ağlar için AT Protokolü adı verilen merkezi olmayan bir altyapı oluşturmayı amaçlayan bir proje olarak başladı. Merkezi olmayan bir platform olarak Bluesky'ın kodu tamamen açık kaynak bir kod ve bu da şirket dışındaki insanlara neyin nasıl inşa edildiğine dair şeffaflık sağlıyor. Geliştiriciler AT Protokolü üzerine kendi kodlarını bile yazabiliyor, böylece özel bir algoritmadan tamamen yeni bir sosyal platforma kadar her şeyi oluşturabiliyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.