Yapay zeka video platformu Colossyan, 22 milyon dolar yatırım aldı

Lakestar liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Launchub, Day One Capital ve Emerge Education katıldı.
Yapay zeka video platformu Colossyan, 22 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka video platformu Colossyan yeni yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı. Lakestar liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna mevcut yatırımcılardan Launchub, Day One Capital ve Emerge Education katılım gösterdi. 

Bu arada Launchub'ın Colossyan'ın yaklaşık 1 yıl önce gerçekleşen 5 milyon dolarlık yatırım turunda liderliği üstlendiğini hatırlatalım. Girişim, bu yeni yatırımı ürün geliştirmek için kullanacak.

Girişimin faaliyet alanı 

Dominik Kovacs tarafından kurulan Colossyan, yapay zeka desteğiyle videolar oluşturmanızı sağlıyor. Özellikle kurumsal eğitimlere odaklanan Colossyan ile şirketler, kurumsal eğitim açısından çalışan işe alımı, oryantasyon süreçleri ve yasal uyumluluk eğitimleri gibi alanlarda hızlıca video oluşturabiliyor. 

Colossyan'ın platformunda birbirinden farklı şablonlar, yapay zeka avatar ve asistanlar yer alıyor. Video oluşturma sürecinde arayüze bir senaryo girip, çeşitli avatarlar arasından seçim yapabiliyor ya da kendi avatarınızı oluşturabiliyorsunuz. 

Bu arada kurumsal eğitimler, platformun tek kullanım alanı değil. Kullanıcılar, platform aracılığıyla üretilen videolar, reklamcılık, satış desteği ve kurumsal iletişimde de kullanılabiliyor. Platformda üretilen videolar aracılığı ile satış ekipleri de eğitim alabiliyor. Böylece ekipler, hedeflerine daha hızlı ulaşabiliyor. 

Girişimin öne çıkan verileri 

Colossyan, 70'ten fazla farklı dilde video oluşturabiliyor. Böylece müşterilerine hem maliyet hem de üretim süreleri açısından yüzde 80'e varan tasarruf sağlıyor. 

Colossyan, bu bir yıl içinde yıldan yıla yüzde 600 büyüme gösterdi. Girişim bununla birlikte müşteriler arasında Porsche, Vodafone ve Paramount gibi markaları katmayı başardı. 

Yatırımın desteğiyle ürün geliştirme alanında atılacak adımlara baktığımızda etkileşimin ve öğrenim çıktılarının merkeze alındığı özelliklerin gündeme geldiğini görüyor. Bu bağlamda platformdaki videoların çeşitlilik kazanması beklenirken, videolar aracılığıyla öğrenilen bilgilerin kontrol edilmesi özelliği de platforma eklenecek. Ayrıca kullanıcıların yapay zeka avatarlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olması sağlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.