2 milyon kullanıcıya ulaşan X rakibi Bluesky, platformunu herkese açık hale getiriyor

Davetiye sistemi ile çalışan sosyal ağ Bluesky, 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Üstelik platform, halka açık bir web arayüzü eklemek üzere.
2 milyon kullanıcıya ulaşan X rakibi Bluesky, platformunu herkese açık hale getiriyor

Şu an için sadece davetiye ile kullanıcı alımı yapan ve birçok X (Twitter) kullanıcısının "ne olur ne olmaz" diyerek yedekte tuttuğu Bluesky, şimdiden 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu aslında oldukça büyük bir sayı, zira şu anda Bluesky'a üye olmak isteyenler elini kolunu sallayarak üyelik oluşturamıyor, kişilerin öncelikle bir davetiye bulması gerekiyor. 

Platforma üyelik için bir süredir diğer kullanıcılardan davetiye alınıyordu, ancak geçtiğimiz günlerde Bluesky, beta için kayıt yaptıran kullanıcılara da e-posta yoluyla davetiye göndermeye başlamıştı. Muhtemelen bu süreçte kullanıcı sayısında bir artış yaşandı ve şirket de böyle bir veriyi paylaştı.

2 milyon kullanıcının yanı sıra Bluesky'dan bence daha ilginç bir haber geldi, zira platform halka açık bir web arayüzü eklemek üzere. Bu da artık, büyük şirketlerin, yayın platformlarının burada daha aktif olabileceği ve Bluesky'ın gerçekten X'e tam anlamıyla rakip olabileceği anlamına geliyor. 

Bluesky'ın daha büyük bir kitleye ulaşmasının önündeki en büyük engellerden biri, insanların oturum açmadan gönderilerin bağlantılarını görüntüleyememesi, bu nedenle yaklaşan genel web arayüzü nihayet bu sorunu hafifletmeye yardımcı olacak. Şirketin blog yazısına göre, herkese açık arayüzün bu ayın sonunda kullanıma sunulması planlanıyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında 8 milyon dolar yatırım alan Bluesky ayrıca yakın zamanda mobil anlık bildirimler, hesabınız için e-posta doğrulaması ve alt metin ve erişilebilirlik iyileştirmeleri gibi özellikleri de platformuna ekliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.