Twitter rakibi Bluesky, 8 milyon dolar yatırım aldı

Bluesky, Ali Partovi ve Suzanne Xie gibi ortaklara sahip bir şirket olan Neo'nun liderliğinde 8 milyon dolar yatırım aldı.
Twitter rakibi Bluesky, 8 milyon dolar yatırım aldı

Twitter'da son dönemde yaşananlardan sonra alternatif platformlara olan talepte de artış yaşandı. Her ne kadar Instagram, Threads'i bugün erken saatlerde kullanıma açmış olsa da uygulamayı kullananların sayısı hızla artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Twitter alternatifi olarak dikkat çeken bir diğer girişim olan Bluesky'ın da yatırım aldığı bilgisi paylaşıldı.

Bluesky, Ali Partovi ve Suzanne Xie gibi ortaklara sahip bir şirket olan Neo'nun liderliğinde 8 milyon dolar yatırım aldı. Tura Joe Beda, Bob Young, Amjad Masad, Amir Shevat, Heather Meeker, Jeromy Johnson, Automattic, Protocol Labs, Sarah Drasner, Katelyn Donnelly, Ali Evans, Stav Erez, Kris Nóva, Brad Fitzpatrick, Abdul Ly gibi çeşitli melek yatırımcılar katıldı. 

Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, Bluesky'ın ekibini genişletmek, operasyonları ve altyapı maliyetlerini yönetmek; aynı zamanda Bluesky uygulamasını destekleyen AT protokolünü büyütmek için kullanılacak.

Bluesky, aynı zamanda ücretli hizmetlerini de tanıttı. Platformun ücretli hizmetlerinden ilki, popüler alan adı kayıt şirketi Namecheap ile ortaklaşa sunulan özel alan adları. Bunun öncesinde de Bluesky, kullanıcılara tanıtıcı olarak özel bir alan adı belirleme olanağı sunmuştu. Şirket, Namecheap ile ortaklığının şartlarını açıklamadı, ancak muhtemelen alan adı satın alımlarında bir tür gelir paylaşımı anlaşması mevcut olacak.

Aynı zamanda şirket, gelecekte kullanıcılar için ücretli paketler de sunacağını belirtti, fakat bu paketlere dair herhangi bir detay paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.