Big Bang London Demo Day'de sahne alan 15 girişim

Big Bang Londra Demo Day etkinliğinde 15 Türk girişimi, 60'tan fazla global yatırımcı ile buluştu.
Big Bang London Demo Day'de sahne alan 15 girişim

Big Bang Startup Challenge’ın yurt dışındaki ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day, T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın katılımıyla Londra’nın Canary Wharf bölgesindeki Level 39’da gerçekleşti.

Hazırlık Kampı’na katılan 25 girişimden seçilen 15 girişim, 60’tan fazla global yatırımcı ile bir araya geldi. Bu girişimler, otomotivden sağlığa, sürdürülebilirlikten eğitime kadar birçok alanda yenilikçi projelerle öne çıkıyor.

Büyükelçi Osman Koray Ertaş, etkinlikte Türk teknoloji girişimcilerinin İngiltere üzerinden global pazarlara açılma çabalarını desteklediklerini söyledi. Ertaş, İTÜ ARI Teknokent’i bu konuda kutlayarak, girişimcilerin doğru bağlantılar kurmasının önemine değindi.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, etkinlik ile 2024 yılı için sunulan globalleşme desteklerini artırdıklarını belirtti. Dikbaş, Türk girişimcilerin dünya sahnesinde yer almalarına yardımcı olduklarını ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gücünü gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, girişimlerin toplamda 270 milyon dolarlık yatırım aldığını vurgulayarak, bu etkinliğin Türk girişimcilerinin uluslararası başarılarını artırdığını söyledi.

Big Bang London Demo Day etkinliğine seçilen 15 girişim şöyle sıralanıyor;

Archi's Academy: Archi's Academy, uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve pratik teknoloji eğitimi sunarak yazılım geliştirme eğitimindeki boşluğu dolduruyor. Proje tabanlı eğitimleri, küresel mentorların desteğiyle gerçek dünya deneyimini simüle eder ve bu eğitim, eğlenceli ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sunan, projelere dayalı bir yapay zekâ ve blok zinciri tabanlı oyunlaştırılmış öğrenme yönetim sistemi tarafından destekleniyor. Ayrıca NFT sertifikasıyla birlikte pratik projeler de içeriyor.

Bulutklinik: Bulutklinik, doktorların hastalarını takip etmeleri için klinik takip yazılımı ve hastaların doktorlarına ve sağlık hizmetlerine erişebilecekleri bir dijital sağlık platformu sunuyor. Ayrıca ekosistemi içinde dijital sigorta altyapı hizmetleri de sağlıyor.

Bunsar: Bunsar, moda perakende sektöründeki zorlukları ele alan, çevrimiçi perakendeciler için yapay zeka destekli bir öneri API'ı sunan bir teknoloji şirketi olarak dikkat çekiyor. Çözümleri, kişiselleştirilmiş stil önerileri ve kıyafetlerin sanal görselleştirmelerini sağlayarak e-ticaret dönüşüm oranlarını artırıyor.

Büyütech: Büyütech, yol güvenliğini artırma ihtiyacını ele alan ve otomotiv endüstrisi için Ön ve Arka ADAS Kameraları, 3D Geri Görüş Kameraları, Yan Ayna Kamera Sistemleri ve Sürücü İzleme Sistemleri gibi pasif algılama çözümleri geliştiren ve üreten bir teknoloji şirketi olarak tanımlanıyor.

Finlayer: Finlayer AI, finansal hizmetler şirketlerinin mobil uygulama geliştirme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ele alan bir teknoloji. Şirket, kod yazmaya gerek kalmadan, tamamen özelleştirilebilir mobil uygulamaların sadece altı hafta içinde ve tipik maliyetin çok altında bir fiyatla oluşturulmasını sağlayan bir yapay zeka aracı sunuyor.

Lumnion: Lumnion, sigorta fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformu olarak dikkat çekiyor.

Repg: Repg, havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üreten yüzde 100 yenilenebilir enerji sunuyor.

One New One: OneNewOne, yapay zekâ destekli Akıllı Aday Havuzu, Akıllı Eşleme, Akıllı Mülakat, Akıllı Test Sınav Otomasyonu ve Akıllı Teklif modülleriyle donatılmış bir platform olarak dikkat çekiyor.

Pardon AI: Pardon AI, müşteri deneyimini geliştirme zorluğunu ele alan bir yapay zekâ teknolojisi şirketi olarak biliniyor. Şirket, hizmet sektöründeki işletmeler ve son kullanıcılar için stratejik pazarlama önerileri ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ tabanlı algoritmalar sağlıyor.

RideNear: RideNear, kentsel ulaşımda yaşanan parçalanmayı gidermek için birden fazla taksi ve yolculuk paylaşım hizmetini tek bir uygulamada birleştiren bir mobilite platformu olarak dikkat çekiyor. Kullanıcıları Uber, Gett ve Bolt gibi küresel markalarla birlikte yerel hizmetlere de sorunsuz bir şekilde bağlıyor.

RumiTech: RumiTech, sürdürülebilir off-grid enerji ihtiyacını karşılamak için rüzgâr ve güneş kaynaklarından enerji üreten ve depolayan hibrit sistemler sunan bir enerji çözümleri şirketi olarak biliniyor. Ürünleri, direklerde bulunan IoT cihazları için tasarlanmış olup, maliyet etkin, off-grid enerji çözümleri sunuyor.

Syntonym: Syntonym, veri gizliliği endişelerini ele alarak, görüntüler ve videolar için Gen AI destekli kayıpsız anonimleştirme çözümleri sunan bir teknoloji şirketi olarak biliniyor. Şirket, veri uyumluluğu, güvenlik, etik kullanım ve kişisel gizliliğin korunmasını sağlamak amacıyla gerçek zamanlı yüz ve plaka anonimleştirme sunuyor.

Tumurly: Tumurly, akıllı güneş sistemleri, rüzgâr türbinleri, uzaktan izleme sistemleri alanına ürün geliştiren bir teknoloji firması olarak biliniyor.

Uniqgene: Uniqgene, kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine duyulan ihtiyacı karşılamak için spor ve sağlıklı yaşamlar için genetik eğilim testleri sunan bir biyoteknoloji şirketi olarak biliniyor. Özellikle sporcular ve çocuklar için tasarlanan kapsamlı testleri, refahı artırmak için uygulanabilir öneriler sağlıyor. Türkiye ve Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren şirket, Avrupa genelinde genişlemeyi planlıyor.

Vivoo: Vivoo, kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine sınırlı erişim sorununu ele alarak bireyler için gelişmiş evde idrar testleri sunan bir sağlık testi şirketi olarak tanımlanıyor. Kullanıcıları, pratik ve doğru bir çözüm ile sağlıklarına dair uygulanabilir bilgilerle güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.