Sigorta teknolojilerine odaklanan Lumnion, 1 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı uçtan uca sigortacılık fiyatlama platformları geliştiren Lumnion, yatırım aldığını duyurdu. Lumnion'un 1 milyon dolarlık yatırım turu, Maxis'in Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde gerçekleşti.
Sigorta teknolojilerine odaklanan Lumnion, 1 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta sektörüne odaklanan yerli bir risk fiyatlama platformu Lumnion'ı ilk olarak 2021 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Yapay zeka tabanlı uçtan uca sigortacılık fiyatlama platformları geliştiren Lumnion, yatırım aldığını duyurdu.

Lumnion tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ara yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. Lumnion'un 1 milyon dolarlık yatırım turu, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi haricinde ise Vakıf Katılım Bankası A.Ş, OBBS Teknoloji A.Ş ve Yapay Zeka Fabrikası (Türkiye İş Bankası) katıldı. Söz konusu yatırım, Lumnion’un makine öğrenmesini, yeni teknolojileri ve yapay zekayı, sigorta sektöründe kullanılabilir hale getirmesi için kullanılacak.

Lumnion'un mevcut yatırımcıları arasında Sabancı Ventures, Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kuveyt Türk Portföy Yönetimi A.Ş. Neova Katılım Sigorta Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İTÜ ARI Teknokent ve OBSS Teknoloji'nin yer aldığını da ekleyelim.

Yatırım özelinde açıklamalarda bulunan Lumnion CEO'su Cenk Tabakoğlu, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde gerçekleşen bu son yatırım turu ile sigorta fiyatlandırmasının dönüşümünü ve kilit pazarlarda büyümelerini hızlandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Yapay zeka tabanlı platformlarını daha da geliştireceklerini belirten Tabakoğlu, yurt dışı çalışmalarını hızlandırıp, yeni pazarlarda müşteri edinimlerini artıracaklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.