Sigorta sektörüne odaklanan risk fiyatlama platformu: Lumnion

Sigorta sektörüne odaklanan Lumnion, 2017 yılında Aren Haddeler ve Eray Alpan tarafından kuruldu.
Sigorta sektörüne odaklanan risk fiyatlama platformu: Lumnion

Sigorta sektörüne odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Lumnion, yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı risk fiyatlama platformları geliştiriyor. 2017 yılında Aren Haddeler ve Eray Alpan tarafından kurulan Lumnion, şu an için 18 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Lumnion'ın CEO koltuğunda ise Cenk Tabakoglu oturuyor.

2017 yılında danışmanlık alanında faaliyet göstermeye başlayan İstanbul merkezli Lumnion, 2019 yılında ise ürünleşmeye yöneldi ve yaklaşık 1,5 yıllık geliştirme sürecinin ardından mevcut ürün gamını tamamladı.

Lumnion’un çözümü risk fiyatlaması, davranışsal fiyatlama ve saha fiyat yönetiminin tek bir platform üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Hem ülkemizden hem de yurt dışından müşterilere sahip olan Lumnion’un şu an için 12 şirket ile birlikte çalıştığını da ekleyelim.

Özellikle yurt dışından rakiplere sahip olan Lumnion, çözümünün tüm makine öğrenmesi algoritmalarını kullanarak modelleme yapabilmesi, karşılaştırmalı olarak tüm bu algoritma sonuçlarını kolay yorumlanabilir şekilde gösterebilmesi ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Aylık abonelikler üzerinden gelir elde eden Lumnion, kısa süre önce yatırım da aldı. Lumnion tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, içinde bulunduğumuz Nisan ayı içinde Sabancı Ventures ve Starteshub’dan 4,5 milyon TL yatırım aldı.

Aldığı yatırım ile birlikte yurt dışına açılmaya hazırlanan Lumnion, önümüzdeki 2 yıl içinde global bir oyuncu olmayı planlıyor. Lumnion’un önümüzdeki aylarda ilk yurt dışı ofisini Münih’te açacağını da paylaşalım. Son olarak Lumnion'un Avrupa’nın önde gelen sigorta teknolojileri programlarından InsureTech Hub Munich’in NXT Programına dahil olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.