Yenilenebilir enerjiye odaklanan RePG, 60 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

RePG Enerji'nin yeni yatırımı, ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından geldi.
Yenilenebilir enerjiye odaklanan RePG, 60 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üreten yüzde 100 yenilenebilir enerji sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan RePG Enerji, yatırım aldığını duyurdu. RePG Enerji'nin yeni yatırımı, ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından geldi.

RePG Enerji tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu yatırımın 60 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. RePG Enerji'nin ne kadar yatırım aldığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. RePG Enerji'nin en son 2019 yılının Kasım ayında TRANGELS'tan 1,1 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

2016 yılında TÜBİTAK BİGG desteği ile birlikte Hasan Ayartürk tarafından kurulan RePG Enerji, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye odaklanıyor.

Ortamdaki bağıl nem yani gizli ısı ve atık ısıyı kullanarak bilinen enerji teknolojilerin kullanılamadığı durumlarda bile elektrik, ısıtma, soğutma ve havadan su üretebilen yeni nesil yenilenebilir enerji (türbin) teknolojisi sunan RePG Enerji, sunduğu sistemler ile birlikte havadaki gizli ısı, düşük sıcaklıklı atık enerji kaynakları kullanıyor.

RePG enerji teknolojisinin düşük debili ve 100 derece altındaki düşük atık ısılardan pozitif enerji üretimi yapabildiğini de ekleyelim. RePG bu sayede sahip olduğu patentli enerji teknolojisini fabrikalar, jeotermaller, veri merkezlerinde enerji ürünleri ve havadan su üretim sistemleri olarak sunuyor.

Mart 2022'den başlayarak son 12 ayda Melekler ve Stratejik yatırımcılardan 1,5 milyon euro yatırım alan RePG’nin, 2016’dan itibaren aldığı çekirdek ve erken aşama yatırım miktarının 5.5 milyon euro olduğunu belirten RePG Enerji kurucusu Hasan Ayartürk, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından aldıkları 60 milyon dolarlık yatırım ile büyümeye devam edeceklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.