Ford'un elektrikli araçları, Tesla'nın şarj istasyonlarını kullanabilecek

Ford'un elektrikli araçları Kuzey Amerika'daki yaklaşık 12 bin Tesla Supercharger'da şarj olmaya başlayacak. Tesla'nın Kuzey Amerika'da 20 bin 700'den fazla Supercharger cihazı bulunduğunu hatırlatalım. 
Ford'un elektrikli araçları, Tesla'nın şarj istasyonlarını kullanabilecek

Tesla, 2024'ün bahar aylarından itibaren otomobil üreticisi Ford'a Supercharger ağına erişim izni vereceğini açıkladı. Sürpriz ortaklık olarak nitelendirilen anlaşmaya göre; Ford'un elektrikli araçları Kuzey Amerika'daki yaklaşık 12 bin Tesla Supercharger'da şarj olmaya başlayacak. Tesla'nın Kuzey Amerika'da 20 bin 700'den fazla Supercharger cihazı bulunduğunu hatırlatalım. 

Anlaşmanın detayları Tesla'nın Kurucusu Elon Musk ve Ford CEO'su Jim Farley'in Perşembe akşamı Twitter Spaces'te düzenledikleri oturumda açıklandı. Oturumda konuşan Musk, Tesla'nın amacının kesinlikle bunu Ford sahipleri için sorunsuz ve olumlu bir deneyim haline getirmek olduğunu söyledi. Ford'un Ford F-150 Lightning, Mustang Mach-E ve E-Transit araçları Tesla'nın V3 Supercharger'larına erişebileceğini ekleyelim. 

Ford dünya genelinde 84 binden fazla şarj cihazına sahip. Elektrikli otomobil sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Tesla'nın 2021 rakamlarına göre elektrikli araç sektöründeki pazar payı ise yüzde 59,6. Geçen seneye göre pazar payını düşüren şirket, geniş bir şarj ağına sahip. Uzmanlar, bu sebepten ötürü tüketicilerin Tesla markalı elektrikli araba almayı tercih ettiğini söylüyor. 

Elektrikli otomobil üretiminde Ford da en etkili şirketlerinden biri olarak görülüyor. Mart 2022'de Ford, elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu. Ford'un amacı, bu alandaki zorluklara aynı zamanda fırsatlara doğru ve etkili odaklanmak idi. Elektrikli araç alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken şirket, faaliyet kar marjının 2026 yılına kadar yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.