Otomotiv sınıfı kamera üreticisi yerli girişim Büyütech, 4 milyon 230 bin dolar yatırım aldı

Büyütech, yeni yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım ve 28 milyon 230 bin dolar yatırım sonrası değerleme ile kapattı.
Otomotiv sınıfı kamera üreticisi yerli girişim Büyütech, 4 milyon 230 bin dolar yatırım aldı

Büyütech, yeni yatırım turunu 4 milyon 230 bin dolar yatırım ve 28 milyon 230 bin dolar yatırım sonrası değerleme ile kapattı. Söz konusu yatırım turu geçtiğimiz ay başlamıştı. Son turun ardından alınan yatırımların Büyütech’in uluslararası bir marka olma yolunda ilerlemesi için kullanılacağı açıklandı.

Büyütech'in Gebze’deki fabrikasının yatırım sermayesinin de 2 milyon euro’nun üzerinde olduğu belirtildi. Büyütech’in yeni yatırım hedeflerinde ise fabrikasını genişletmek, yeni ürünler geliştirmek ve uluslararası bir teknoloji devi olmak var.

Büyütech'in son yatırım turunda Kros Otomotiv, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi, Farplas, Ziraat Portföy İkinci Yatırım Girişim Sermayesi, Albaraka Portföy Yönetimi, Ostim Girişim Sermayesi, Ziraat Portföy Yönetimi Birinci Girişim Sermayesi ve ARI Teknokent Proje Geliştirme yer aldı.

Togg’un kamera tedarikçisi de olan Büyütech, 2021 yılında yine Farplas’tan 2,5 milyon euro yatırım almıştı. Bu yatırımla fabrikasını kuran marka, yıllık 800 bin adet üretim kapasitesine sahip. Kamera özeline odaklanan Büyütech’in fabrikası bünyesinde, yüksek hassasiyette lens montajı için özel lens montaj hattı, elektronik dizgi hattı, mekanik montaj hatları, sızdırmazlık kontrol hattı, ürünlerin kalibrasyon ve testlerinin yapılacağı bir kamera kalibrasyon hattını barındırıyor.

Büyütech’in ortağı ve CEO’su Ömer Orkun Düztaş, yeni yatırımların markanın uluslararası arenada bilinirliliğinin artmasına yardımcı olacağının altını çizdi ve "Türkiye’nin önde gelen fonlarının yer aldığı yatırım turunu beklentilerimiz doğrultusunda kapattığımız için çok mutluyuz. Yatırımcıların bize ve markamıza duyduğu güven, bu güvenin Büyütech ailesine ve ülkemize kazandıracağı katkılardan dolayı da gurur duyuyoruz. Fabrikamız devreye alındıktan sonra otomotiv standartlarında yüksek kalite üretim ile birlikte kapasitemizi 800 bine çıkardık. Yeni yatırımlarla da fabrikamızı genişletmeyi ve üretimlerimize yeni geliştirilmiş tasarımlar eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede hem üretimimiz artacak hem de uluslararası bir firma olma yolunda adımlarımızı sağlamlaştırmış olacağız" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.