Papara, yatırım platformu Finfree'yi satın alıyor

Rekabet Kurumu'nun paylaştığı bilgilere göre; Papara, yerli yatırım platformu olarak karşımıza çıkan Finfree'yi satın almaya hazırlanıyor.
Papara, yatırım platformu Finfree'yi satın alıyor

Geçtiğimiz aylarda Pakistan merkezli elektronik para kuruluşu SadaPay’in yüzde yüz hissesini satın almasıyla gündeme gelen Papara, şimdi de yerli yatırım platformu olarak karşımıza çıkan Finfree'yi satın almaya hazırlanıyor.

Rekabet Kurumu'nun paylaştığı bilgilere göre; Finfree ya da resmi adıyla Laplace Analytics Finansal Teknolojiler Anonim Şirketi’nin hisselerinin Papara'nın 2023 yılında satın aldığı PPR Holding Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemi gerçekleşecek. 

Finfree, 2020 yılında Senih Mete Dal, Adnan Can Türkay ve Cem Ünüvar tarafından kuruldu. Hatırlarsanız Finfree'nin Gedik Yatırım ve Papara'dan yatırım aldığını 2021 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. 2023'ün Nisan ayına gelindiğinde ise sosyal yatırım platformu Finfree, Goodwater Capital'dan yatırım aldı.

2022 yılının sonu itibarıyla 200 bin kullanıcıya ulaşan Finfree, 2022 yılında yayına aldığı sosyal yatırım özellikleri ile birlikte 2023'ün Şubat - Nisan ayları arasında yüzde 50'nin üzerinde büyüme de yaşamıştı. Şirketin kurumsal kullanıcılara yönelik veriye dayalı hizmetler sunduğunu da belirtelim. 

Papara, bu yıl içinde Sadapay'in yanı sıra T-Bank satın almasıyla da büyümesine hız kattı. Finfree'nin bu satın almanın ardından Papara Menkul Değerler'in çatısı altında yer alması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.