Sosyal yatırım platformu Finfree, Goodwater Capital'dan yatırım aldı

Finfree'nin yeni yatırımı, Goodwater Capital'dan geldi. Finfree ve Goodwater Capital arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Sosyal yatırım platformu Finfree, Goodwater Capital'dan yatırım aldı

Yerli yatırım platformu olarak karşımıza çıkan Finfree'nin Gedik Yatırım ve Papara'dan yatırım aldığını 2021 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Finfree tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Seri A öncesi yatırım turunda yeni bir yatırım daha aldı. 

Finfree'nin yeni yatırımı, ABD merkezli Goodwater Capital'dan geldi. Finfree ve Goodwater Capital arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Finfree, Seri A öncesi yatırım turunu başka katılımcıları da dahil ederek bu yılın üçüncü çeyreğinde kapatmayı hedefliyor.

Finfree tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin sosyal yatırım özelliklerine olan yatırımını artırmak ve Avrupa pazarına açılmak için kullanılacak. 2022 yılının sonu itibarıyla 200 bin kullanıcıya ulaşan Finfree, 2022 yılında yayına aldığı sosyal yatırım özellikleri ile birlikte son 3 ayda yüzde 50'nin üzerinde büyüme de yaşadı.

Hatırlatmak gerekirse Finfree, 2020 yılında Senih Mete Dal, Adnan Can Türkay ve Cem Ünüvar tarafından kuruldu. Finfree kullanıcıları platform üzerinden deneyimli yatırımcıları takip edebiliyor, yazdıkları raporları inceleyebiliyor ve Türk hisselerine yatırım yapabiliyor.

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Goodwater’ın yanlarında yer almasının onları büyük bir şevkle bireysel yatırımcı için çalışmaya teşvik ettiğini belirten Finfree kurucu ortağı Senih Mete Dal, bu turla birlikte Seri A yatırımı öncesinde sosyal özelliklerini büyüteceklerini ve ortakları ile birlikte ABD hisselerine hem Türkiye hem de yurt dışında bireysel yatırımcılara sunacaklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.