Sanatçı Emre Yusufi'nin yapay zeka ile oluşturduğu video klibin detayları

Video klibin yapımında Midjourney, Stable Diffusion ve Kaiber kullanıldı.
Sanatçı Emre Yusufi'nin yapay zeka ile oluşturduğu video klibin detayları

Sanatçı Emre Yusufi müzik grubu Kontropop'un yeni single'ı için yapay zeka destekli bir klip hazırladı. Klibin yapımında Midjourney ve Kaiber kullanıldı. Photoshop desteğiyle tutarlılığı sağlayan renk temalarını manuel olarak işlendi. 

Klibin görsel tutarlılığa sahip olması için hem doğru komutların (prompt) hem de referans imajların kullanıldığını da ekleyelim. Bunlara ek olarak Stable Diffusion destekli yeni animasyon teknikleri kullanıldı. Sahneden sahneye geçiş anlarında kullanılmak üzere Midjourney'de üretilen ve Photoshop'ta düzenlenen referans imajlar tercih edildi. Emre Yusufi, aynı zamanda Kaiber ile anime edilen imajların son frame'ini alıp onu referans imaj olarak kullandı. 

Kontropop'un söz ve besteleri ise tamamen organik olarak üretiliyor. Grubun üyeleri Emre Yusufi'nin yanı sıra Alper Çakıroğlu (Bas), Cem Sarıoğlu (Gitar), Güçlü Başarır (Davul), Yunus Kart'tan (Vokal) oluşuyor. 14 Nisan'da Kontropop'un ikinci parçası Canavarlar yayınlanacak. Beraberinde her ay 1 parçanın yayınlanması planlanıyor. 

Akustikhane records tarafından yayınlanan şarkının yapımcılığını Zafer Yılmaz üstlendi. Aranjman Cüneyt Yamaner, kayıt ve düzenleme Mehmet Özen, Eren Turgut, Mix Cihan Mert Karayazı ve Mastering Çağlar Türkmen tarafından gerçekleştirildi. Son olarak Emre Yusufi'nin Webrazzi XYZ konferansımızdaki konuşmacılar arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.