Stabil kripto para BiLira, yeni borsası BiLira Kripto'yu yayına aldı

Beta sürümünde olan BiLira Kripto, kullanıcıların ilgisine sunuluyor.
Stabil kripto para BiLira, yeni borsası BiLira Kripto'yu yayına aldı

İlk olarak 2019 yılında hayatımıza giren Türk Lirasıyla desteklenen stabil kripto para BiLira, şimdi de kripto borsasıyla karşımızda. Beta sürümünde olan BiLira Kripto, kullanıcıların ilgisine sunuluyor. BiLira'nın bu hamlesinin kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM'de kabul edildiği bir dönemde gündeme gelmesi dikkat çekti. 

İlk bakışta BiLira Kripto'da listelenen kripto varlıklar arasında Bitcoin, Ethereum, Avalanche, Binance'in BNB'si, The Sandbox'ın SAND'i, Solana ve Tether'in stabil kripto parası USDT yer almakta. BiLira Kripto'da stabil kripto paralar TRYB, USDT ve USDC için işlem çiftleri sunulduğunu belirtelim. 

Şimdiye kadar borsaların kendi kripto paralarını piyasaya sürdüğünü pek çok kez gördük. Ancak bir stabil kripto paranın kendi borsasını hayata geçirmesine sıkça rastlanmıyor. 

BiLira, 2019'da Emin Gün Sirer'in Ava Labs'ı, Varol Civil, Alp Ihlamur, Onur Umut ve başka melek yatırımcıların dahil olduğu bir grup tarafından 250 bin dolar yatırım almıştı. 2021 yılında ise 7,5 milyon TL tohum yatırım aldı. Söz konusu yatırım Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital ve hem Türk hem de yabancı melek yatırımcılar tarafından yapıldı. 2022 yılında ise BiLira, Alameda Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital ve melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turuyla birlikte BiLira'nın değerlemesi 125 milyon dolara ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.