Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi: BiLira

BiLira, dijital ortamda dijital para veya varlık olarak kabul edilen değerlerin alınıp satılması için stabil bir para birimi olarak kullanılıyor.
Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi: BiLira

Türk Lirası ile desteklenen stabil bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkan BiLira, daha önce Geld adında Venmo benzeri P2P payments uygulamasi yapan Sinan Koç, Duke üniversitesinde okuyan Vidal Arditi ve geçtiğimiz dönemlerde Coinbase’de çalışan Murat Fırat tarafından geçtiğimiz Nisan ayında geliştirildi. BiLira, dijital ortamda dijital para veya varlık olarak kabul edilen değerlerin alınıp satılması için stabil bir para birimi olarak kullanılıyor.

Kısacası her zaman 1 Türk Lirası karşılığında 1 BiLira satın alabilmeniz ve yine 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası olarak nakit paraya çevirebilmeniz mümkün. Oldukça kolay bir şekilde alınıp satılabilen BiLira, dünyanın herhangi bir yerinde yer alan herhangi bir kişiye dakikalar içinde gönderebiliyor.

BiLira'nın güvenlik amacıyla fonların varlığını kanıtlamak için banka hesabındaki mevcutları düzenli olarak denetleyecek ve yayınlanacağını da ekleyelim. KYC/AML kontrolünden geçen herkes BiLira satın alabilecek. 1 dolara endeksli olan Tether kripto para birimi ile aynı çalışma mantığına sahip olan BiLira, değer kaybetme riski olmadan kripto para dünyasına adım atmanıza olanak sağlıyor.

BiLira satın almanız için öncelikle fonları bankaya havale etmeniz gerekir. Banka işletim teyit edip BiLira'ya bildirdikten sonra ise dijital varlık yaratılıyor ve alıcının Ethereum Cüzdanı’na transfer ediliyor. BiLira'nın Türk Lirasıyla teminatlandırılmış bir stabil kripto para olduğunu ve herkesin kullanımına açık olan Ethereum Blokzinciri üstünde çalışmakta olduğunu da ekleyelim.

BiLira nasıl satın alınır?

  1. Kullanıcı, fonları Banka’ya havale eder.
  2. Banka, işlemi teyit eder ve BiLira’ya bildirir.
  3. BiLira, Dijital Varlığı yaratır ve alıcının Ethereum Cüzdanı’na transfer eder.

BiLiralar nasıl Türk Lirasına çevrilir?

  1. Kullanıcı, çeviri işlemi için Dijital Varlığı BiLira’nın Cüzdanına yollar.
  2. BiLira Dijital Varlığı yok edilip toplam arz azaltılır.
  3. BiLira, Banka’ya bildirim yollar ve kullanıcıya fonlar havale edilir.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.