Netflix, kendi reklam platformunu hayata geçirmeye hazırlanıyor

Netflix, 270 milyon abonesi için hedeflenmiş ve kişiselleştirilmiş reklam deneyimleri yaratacak. 
Netflix, kendi reklam platformunu hayata geçirmeye hazırlanıyor

Son çeyrekte 9,3 milyon abone kazanan Netflix'in kârının arttığını sizlere aktarmıştık. Geçen yıl reklam destekli modelini yayına alan Netflix'in dün paylaştığı bilgilere göre; şirket kendi reklam platformunu hayata geçirecek. Bu adımı ile Netflix, Google, Amazon ve Comcast gibi reklam sunucularına sahip şirketleri karşısına alıyor. 

Hatırlarsanız şirket geçen yıl Microsoft ile ortaklık kurarak kendi reklam teknolojisini geliştirmeye odaklandı. Netflix, reklam destekli abonelik modeli için Microsoft ile iş birliği yapmaya başladı. Bu kapsamda pazarlama ekipleri, Netflix ekosistemine reklam getirmek için Microsoft ile birlikte çalıştı. Böylece Netflix, reklam alanına hızlı bir giriş yapmanın ardından kendi reklam sunucularına sahip olan Hulu gibi rakipleri yakalamayı başardı. 

Şirketin paylaştığı bilgilere göre; Netflix'in reklam destekli katmanı aylık 40 milyon küresel aktif kullanıcıya ulaştı. Reklam katmanının lansmanından sonraki altı ay içinde yaklaşık 5 milyon kullanıcısı oldu. Bu yılın Ocak ayında ise Netflix'in reklamlı abonelik modeli, 23 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaşmıştı. 

Netflix'in yeni reklam çözümünün detayları

Şirket içi reklam teknolojisinin piyasaya sürülmesi ise Netflix'in reklamcılık alanındaki geleceğini kendi kontrolü altına almasını sağlayacak. Netflix, 270 milyon aboneden oluşan devasa kullanıcı tabanı için hedeflenmiş ve kişiselleştirilmiş reklam deneyimleri yaratacak. 

Netflix'in reklamcılıktan sorumlu başkanı Amy Reinhard'ın aktardıklarına göre şirket, reklamları nasıl sunacağı konusunda son derece stratejik davranıyor. Bu bağlamda Netflix rekabeti de göz önünde bulundurarak derin tüketici araştırmaları yapıyor, üyeler ve markalar için daha iyi fırsatlar sunmaya odaklanıyor. 

Şimdilik Netflix'in kurum içi reklam çözümünün reklamların sunulma şeklini tam olarak nasıl değiştireceği bilinmiyor. Ancak şirketin jenerik reklamlardan uzaklaşacağı düşünülüyor. Financial Times'ın paylaştığı bilgilere göre; Netflix, tekrarlayan reklamlar sunmak yerine bir hikaye anlatan bir dizi reklamı içeren ve bölümlerden oluşan kampanyaları denemek istiyor. 

Netflix ayrıca, reklam satın alma konusundaki yeteneklerini genişletmeyi planlıyor. Bu anlamda şirketin bu yaz The Trade Desk, Google's Display & Video 360 ve Magnite ile iş ortaklığı yapacağını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.