Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin aylık kullanıcı sayısı 5 milyona ulaştı

Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin, lansmanından altı ay sonra yaklaşık beş milyon global aylık aktif kullanıcıya ulaştığı belirtildi.
Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin aylık kullanıcı sayısı 5 milyona ulaştı

Netflix'in 6.99 dolarlık reklam destekli modeli, geçtiğimiz kasım ayında yayına alınmıştı. Reklam destekli model, ilk olarak 12 pazarda kullanıma açılmıştı. Söz konusu planın ülkemize ne zaman geleceği ve Türk Lirası olarak nasıl ücretlendirileceği henüz belli olmasa da bu abonelik modelinin kullanıcı sayısı şimdiden 5 milyona ulaştı

Netflix'in dünya çapında reklamcılıktan sorumlu başkanı Jeremi Gorman, reklam destekli abonelik modelinin, lansmanından altı ay sonra yaklaşık beş milyon global aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. Bununla birlikte bu modeli kullanan kişilerin yaş ortalamasının 34 olduğu da bildirildi.

Şirket, reklamlık abonelik modeli kullanımının bu yılın başından bu yana iki kattan fazla arttığını söyledi. Şunu da belirtmek gerek, Netflix'in global abone sayısı 232,5 milyon. 5 milyon kullanıcı buna kıyasla azmış gibi görünse de henüz oldukça sınırlı bir pazarda hizmet veren reklamlı model için aslında hiç de fena bir sayı değil. 

Şirketin eş CEO'su Greg Peters, reklam planının sunulduğu ülkelerdeki kayıtların dörtte birinden fazlasının, reklamsız katmanlarına benzer katılım düzeyleriyle planı seçtiğini belirtti. Peters, sinyallerin umut verici olduğunu; reklam planındaki katılımın, karşılaştırılabilir reklam dışı planlara benzer olduğunu söyledi.

Netflix, daha önce yaptığı açıklamalarda reklamlı abonelik modelinde bazı içeriklerin reklamsız olacağını açıklamıştı. Ayrıca şirketin bu planda indirme özelliğini kaldıracağı da gündemdeydi. Ayrıca benzer bir şekilde Disney de reklamlı abonelik modelini yayına almış ve bu modelde reklamları saatte dört dakika ile sınırlamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.