Yenilenebilir enerjiye odaklanan yerli girişim Werover, 350 bin dolar yatırım aldı

Simya VC tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka çözümleriyle yenilenebilir enerjinin dijitalleşmesi için çözümler üreten bir girişim olan Werover'a 350 bin dolar yatırım yaptı.
Yenilenebilir enerjiye odaklanan yerli girişim Werover, 350 bin dolar yatırım aldı

212 ve Neo Portföy'ün girişim sermayesi yatırım fonu olan Simya'yı ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Nisan ayında yapay zeka tabanlı içerik üretim platformu Evercopy'ye yatırım yapan Simya VC, yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Simya VC tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka çözümleriyle yenilenebilir enerjinin dijitalleşmesi için çözümler üreten bir girişim olan Werover'a 350 bin dolar yatırım yaptı. Werover'ın aldığı 350 bin dolarlık yatırım, 5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.

Werover tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 350 bin dolarlık yatırım, şirketin global pazarda büyümesinin yanı sıra yenilikçi çözümler üretip, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırması için kullanılacak. Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönemine seçilen 10 girişim arasında da yer alan Windrover, rüzgâr enerjisi alanında maliyetleri düşürüp verimliliği artıran ve yenilenebilir enerjiyi sürdürülebilir kılmayı hedefleyen bir girişim olarak ön plana çıkıyor.

Werover olarak rüzgar enerjisi alanında kestirimci ve önleyici bakım önerilerinin yanında erken aşamada hasar tespiti için sağlık izleme sistemi sunarak, işletme maliyetlerini düşürdüklerini belirten Werover kurucu ortağı Balca Yılmaz, müşterilerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağına ulaşmalarına yardımcı olduklarını aktardı. Yılmaz, aldıkları yatırımla bu alandaki teknolojilerini geliştirmek üzere çalışmalarına hız katacaklarını da dile getirdi.

Werover'in yenilenebilir enerji, verimlilik ve sürdürülebilirlik alanlarında sunduğu çözümlerin, işletmelerin ve toplumun geleceği açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündüklerini belirten Simya VC yönetici ortağı Selma Bahçıvanoğlu, kurucuların ve ekibin kararlılık ve azimle yenilikçi girişimlerini başarıya taşımak için diğer ülkelerde büyüyeceğine inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.