OpenAI, yapay zeka arama motorunu Google I/O etkinliğinden önce tanıtacak

OpenAI, yapay zeka destekli arama motorunu 13 Mayıs Pazartesi günü piyasaya sürmeyi planlıyor.
OpenAI, yapay zeka arama motorunu Google I/O etkinliğinden önce tanıtacak

OpenAI, bir süredir yapay zeka destekli arama motorunu yayınlamaya hazırlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre şirket, arama motorunu Google I/O 2024 etkinliğinden önce tanıtacak. 

Google'ın geliştirici konferansı Google I/O bu yıl 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz haftalarda Google I/O 2024'te tanıtılması beklenen yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. Yenilikler kapsamında şirketin, yapay zeka ve arama odağında duyurular yapması bekleniyor. 

Ancak OpenAI, Google'ın özellike arama odaklı yeniliklerini gölgede bırakmayı planlıyor. Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre; OpenAI, yapay zeka destekli arama motorunu 13 Mayıs Pazartesi günü piyasaya sürmeyi planlıyor. Öte yandan OpenAI'ın henüz bu bilgileri doğrulamak üzere resmi bir açıklama yapmadığını belirtelim. 

OpenAI'ın arama motoru neler sunuyor?

Bu haftanın başlarında Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre; OpenAI'ın arama motoru, Google'a ve mevcut bir yapay zeka arama ürünü olan Perplexity'ye rakip olacak şekilde tasarlandı. Bu bağlamda OpenAI'ın yeni ürünü, kullanıcıların ChatGPT'ye bir soru sormasına ve chatbot'un çevrim içi kaynaklardan alıntılar içeren bir yanıtla soruya dönüş yapmasına imkan tanıyor. Kullanılan çevrimiçi kaynaklar arasında haberler, blog yazıları ve Wikipedia gibi seçenekler yer almakta. Yapılacak sorgular kapsamında görsel desteği de sunulacak. 

Aslına bakarsanız platforma abone olan ChatGPT kullanıcıları arama fonksiyonlarından teknik olarak faydalanabiliyor. Ancak tüm kullanıcılara açık bir arama deneyiminden söz etmek henüz mümkün değil. Kaynaklar, arama motoru kapsamında search.chatgpt.com uzantısının aktif olarak kullanılacağını öne sürüyor. 

Google ise 2023'den bu yana Labs üzerinde tüm kullanıcılara açmadığı bir yapay zeka destekli arama deneyimi sunuyor. Nisan ayında Google'ın arama sonuçlarına ücretli yapay zeka özellikleri ekleyebileceği sıkça konuşuldu. Bu anlamda şirketin Labs‘e kaydolmamış kullanıcılara da yapay zeka destekli yanıtları göstermeye başladığını hatırlatmakta fayda var. OpenAI ve Google'ın yapay zeka ve arama konusundaki rekabetinin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.