2024 yılında öne çıkan 4 dijital günlük uygulaması

Günlük tutmayı ve gündelik rutinleri takip etmeyi kolaylaştıran 4 dijital günlük uygulaması sizlerle.
2024 yılında öne çıkan 4 dijital günlük uygulaması

Anılarınızı yazmak ve günlerinizi verimli bir şekilde değerlendirmek için kullanabileceğiniz 2024 yılında öne çıkan 4 dijital günlük uygulamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Day One

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Day One, 2011'de piyasaya sürüldüğünden bu yana en çok tavsiye edilen günlük tutma uygulamalarından biri oldu. Kurulum ve kullanımı kolaylığı sunan uygulamanın, iOS ve Android sürümleri mevcut. Bunlara ek olarak Day One, Markdown biçimlendirmesini destekliyor. Ne hakkında yazacağınızdan emin değilseniz, uygulama, isteğinize bağlı yönlendirmeler ile size yol gösteriyor. Diğer günlük uygulamalarının çoğu, gün içinde size yalnızca bir hatırlatma gönderirken; Day One'ın belki de en iyi özelliği birden fazla hatırlatıcıyı özelleştirebilmesi. Mac'te menü çubuğundan günlük girdilerini oluşturabilir, bu süreci şablonlar kullanarak kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca girdilerinize otomatik meta veriler ekleyebileceğinizi de belirtelim. Day One’daki içeriklerinizi etiketlerle düzenleyebilir, fotoğraf/video ekleyebilir ve belirlediğiniz bir parola ile koruyabilirsiniz.

Uygulamanın ücretsiz sürümü, hemen hemen tüm temel günlük tutma özelliklerini sunuyor. Fakat senkronizasyon, sınırsız fotoğraf, el yazısı, ses girişleri ve birden fazla günlük için Day One Premium hizmetine abone olmanız gerekiyor.

Diarium

Windows, macOS, iOS ve Android için yerel uygulamalara uyumlu olan Diarium birden fazla bulut hizmeti ile senkronizasyon sağlıyor. Uygulama, dışa aktarma özelliğinde biribirinden farklı formatları destekliyor. Yazmak istemediğinizde, düşüncelerinizi doğrudan konuşma tanıma ile dikte edebilirsiniz. Günlük girdilerinize, ses dosyası ve çizimlerin yanı sıra birden fazla fotoğraf ekleyebilir ve hatta bu girdileri derecelendirebilirsiniz.

Günlük tutmayı daha da kolaylaştırmak için Diarium; Facebook, Untappd, Trakt ve Instagram'ın yanı sıra Google Fit, Fitbit ve Strava gibi fitness uygulamalarından akışı otomatik olarak çekebiliyor. Ayrıca takvim randevularınızı ve hatta günün hava durumunu da çekebilirsiniz. Bu özellikleri, günlük hatırlatıcılar ve her platform için güzel yerel uygulamalarla birleştirdiğinizde, piyasadaki en iyi platformlar arası günlük tutma uygulamasına kavuşmuş oluyorsunuz.

Grid Diary

Yinelenen sorulardan oluşan Grid Diary, günlük tutmaya yeni başlayanlar için ideal bir uygulama. macOS, Android ve iOS’de çalışan uygulama, diğer günlük tutma uygulamalarında da gördüğümüz gibi hatırlatma bildirimleri sunuyor. Sorular dilediğiniz gibi özelleştirilebiliyor. Ancak soruların, uzun formlu günlük girişleri için ideal olduğunu söyleyemeyiz. Uygulama, size özel başlıklar verebileceğiniz kutulardan oluşan bir grid sunuyor. Bu özelliği sayesinde hayatınızda olan detaylara ait ayrıntılı ve kuşbakışı bir görünüm elde ediyorsunuz.

Yerleşik takvimi kullanarak girdileri gözden geçirebilir veya belirli bir formata ait tüm girdileri gözden geçirmek için Başlıklar görünümünü kullanabilirsiniz. Ayrıca ekler, şifrelenmiş özel günlükler ve ücretli sürümü kullanıyorsanız; birden fazla cihaz arasında senkronizasyon desteği de var. Günlük tutarken, her gün ne hakkında yazmanız gerektiğini düşünmek size zor geliyorsa, Grid Diary'yi kullanarak basit yanıtlar aracılığıyla günlerinizi değerlendirebilirsiniz.

Dabble Me

Dabble Me, kendini diğer uygulamalardan ayıran bir özellikle karşımıza çıkıyor ve tamamen e-posta üzerinden çalışıyor.

Ücretli sürümünde, günde bir kez gelen e-postaya, arkadaşınızla konuşuyormuş gibi yanıt vererek günlük tutabiliyorsunuz. Eğer ücretsiz sürümden yararlanmayı düşünüyorsanız, hatırlatma özelliğinin bu sürümde olmadığını belirtmekte fayda var. Aracın web sitesinde, günlüklerinizin tüm arşivini görebilirsiniz. Ayrıca sitede arama, takvim görünümü ve hatta Spotify bağlantılarını incelemek ve dinlemek için bir sayfa da sunulmakta. Yazdıklarınızı, TXT veya JSON formatlarına aktarma desteği de bulunuyor. Böylece hesabınızı kapatmaya karar verirseniz, yazdıklarınızı da yanınızda götürebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.