OpenAI ve Stack Overflow, yapay zeka modellerinin kodlama yeteneklerini geliştirecek

Ortaklık kapsamında ChatGPT'ye daha fazla teknik bilgi eklenirken, Overflow AI, kapasitesini artırmak için OpenAI'ın büyük dil modellerini kullanacak.
OpenAI ve Stack Overflow, yapay zeka modellerinin kodlama yeteneklerini geliştirecek

Geliştirici topluluğu platformu Stack Overflow, paylaştığı bir duyuruda OpenAI ile yeni bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Ortaklık kapsamında ChatGPT'ye daha fazla teknik bilginin eklenmesi bekleniyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; OpenAI, Stack Overflow’un API'sine erişecek ve yapay zeka modellerinin performansını artırmak için geliştirici topluluğundan geri bildirim toplayacak. Sağlanan bu katkılar karşılığında OpenAI, ChatGPT'de Stack Overflow'un ilgili gönderilerine atıfta bulunarak bağlantı sağlayacak. Bağlantılar, özetlenen yanıtı etkileyen en yüksek alaka düzeyine sahip gönderilere verilecek. Böylece kullanıcılar, konu özelinde Stack Overflow'un geliştirici topluluğuyla etkileşime girebilecek. Ayrıca kullanıcılar ChatGPT'ye kodlama veya teknik sorular sorduklarında Stack Overflow'un bilgi arşivinden daha fazla bilgi görebilecek

Ortaklık kapsamında Stack Overflow ise geçen yıl duyurduğu üretken yapay zeka uygulaması Overflow AI'ın kapasitesini artırmak için OpenAI'ın büyük dil modellerini kullanacak. Overflow AI'ın Stack Overflow'a yapay zeka destekli doğal dil araması ekleyeceğini belirtelim. Kullanıcıları için daha fazla yapay zeka ürünü üretmeyi planlayan Stack Overflow, topluluğundan gelen geri bildirimleri ve OpenAI modellerinin dahili testlerini birleştirecek. 

Bu arada OpenAI, Stack Overflow'un bilgi tabandan yararlanan ilk yapay zeka şirketi değil. Hatırlarsanız, Stack Overflow'un bilgi tabanının Gemini'ın Google Cloud sürümüne eklendiğini sizlerle paylaşmıştık. Overflow API, Google'ın Gemini yapay zeka modelinin Stack Overflow bilgi tabanına erişmesini sağlamakta.

OpenAI ise son dönemde bilgi tabanını genişletmek için ortaklıklara odaklanmış durumda. Geçtiğimiz haftalarda OpenAI ve Financial Times'ın içerik anlaşması imzaladığını hatırlatalım. Anlaşma neticesinde OpenAI ve Financial Times, ChatGPT'nin gazetenin içeriğine erişimini sağlayacak. 

OpenAI ve Stack Overflow'da yer alması beklenen ilk entegrasyonlar yılın ilk yarısında kullanıma sunulacak. Şu an için ilk olarak hangi entegrasyonların kullanıma sunulacağı bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.