OpenAI ve Financial Times içerik anlaşması imzaladı

OpenAI ve Financial Times, ChatGPT'nin gazetenin içeriğine erişimini sağlayacak bir iş birliği anlaşması imzaladı.
OpenAI ve Financial Times içerik anlaşması imzaladı

Yapay zeka alanının öncü şirketlerinden biri olan OpenAI ile Avrupa'nın önde gelen yayın kuruluşlarından Financial Times iş birliği yaptı. İki şirket arasındaki bu anlaşma, ChatGPT'nin gazetenin içeriğine erişim sağlamasını öngörüyor.

Detayları tam olarak açıklanmamış olsa da bu anlaşma, diğer yayıncılarla yapılan anlaşmalardan farklı olarak daha yakın bir iş birliği şeklinde değerlendiriliyor. Financial Times'ın içeriğinin, ChatGPT gibi yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılacağı belirtiliyor. 

Financial Times, iş birliği kapsamında ChatGPT kullanıcılarına Financial Times içeriğinden özetler, alıntılar ve zengin bağlantılar sunulacağını açıkladı. Söz konusu anlaşma aynı zamanda, Financial Times'ın yapay zeka teknolojisinin içeriği keşfetmek için bir araç olarak nasıl kullanılabileceği konusundaki anlayışını da artırabilir.

Financial Times, ChatGPT Enterprise ürününün müşterisi olduğunu belirtirken, yapay zeka kullanımının güvenilirliği ve okuyucu güvenine yönelik potansiyel riskler konusunda da dikkatli olduklarını vurguladı. Bu tür anlaşmalar, yapay zeka şirketleri ve yayıncılar için karşılıklı fayda sağlayabilir. Ancak yapay zeka teknolojisinin gazetecilikteki rolü ve etkileri hakkında daha fazla tartışma ve inceleme gerekebilir.

Ama bir taraftan geçen şubat ayında OpenAI'ın, The New York Times'ı telif hakkı davası açmak için ChatGPT'yi hacklemekle suçladığını aktarmıştık. The New York Times, OpenAI'a dava açmak için ChatGPT gibi ürünleri hacklemesi amacıyla birine para ödüyordu. OpenAI, The New York Times'ın yıllardır telif hakkı ihlali konusunda herhangi bir endişeye yol açmadan chatbot geliştirmeleri hakkında heyecanla haber yaptığını belirtmişti.

OpenAI, The Times'ın makalelerinin yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını 2020'de açıkladığını, ancak The New York Times'ın bunu ancak ChatGPT'nin 2022'de popülaritesinin patlamasından sonra önemsediğini iddia etmişti. OpenAI'a göre, bu hızlı benimsemenin ardından, yeni teknolojilerin ortaya çıkardığı değerin raporlarıyla birlikte, The New York Times OpenAI'ın telif haklarını ihlal ettiğini iddia etti ve şirkete ticari şartlar talep etmek için ulaştı. Aylar süren görüşmelerin ardından The New York Times, milyarlarca dolar talep ederek dava açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.