Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2024'te ülkemizi temsil edecek 3 genç yetenek

Apple, Swift Student Challenge'ın kazananlarını açıkladı. Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2024'te ülkemizi temsil edecek olan 3 isme yakından bakıyoruz.
Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2024'te ülkemizi temsil edecek 3 genç yetenek

Apple'ın yer yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan WWDC'nin bu yıl 10 Haziran'da gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Geliştirici topluluğunu her geçen gün büyüten Apple, özellikle Swift Student Challenge gibi yarışmalarla genç geliştiricilere odaklanıyor.

Hatırlatmak gerekirse ülkemizden Swift Student Challenge'ı kazanan genç geliştiricileri, geçtiğimiz yıllarda da sizlerle paylaşmıştık. Swift Student Challenge ile birlikte hem ülkemizden hem de tüm dünyadan genç geliştiricilere ulaşmaya devam eden Apple, Swift Student Challenge'ın kazananlarını açıkladı.

WWDC 2024 kapsamında düzenlenen Swift Student Challenge kazananları arasında ülkemizden geliştiriciler de yer alıyor. Bu haberimizde ise Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2024'te ülkemizi temsil edecek olan 3 isme yakından bakıyoruz.

Barış Can Ceylan

27 yaşında olan Barış Can Ceylan, İzmir'de yazılım mühendisliği okuyor. Geliştiriciliğe yazılım mühendisliğine başlamadan önce başladığını belirten Ceylan, App Store'da Gradihue ve Tarotware isimli uygulamaları olduğunu da paylaştı.

Swift Student Challenge'ı Apple tarafından dünya çapında öğrenciler için düzenlenen ve geliştiriciler için önemli bir yere sahip olan yarışma olarak tanımlayan Ceylan, Swift Student Challenge'ı Particles adında herhangi bir oyun / fizik / animasyon motoru ve kütüphanesi kullanmadan yaptığı partikül simülasyonu uygulaması ile kazandığını da dile getirdi.

iOS Development konusunda kendini geliştirmek istediğini de aktaran Ceylan, hedefinin App Store'da adını daha çok duyurmak, uygulamalarını her platformda büyütmek ve büyük önemli şirketlerde büyük projelerde çalışmak olduğunu paylaştı.

Batu Akdoğan

18 yaşında olan ve üniversite sınavına hazırlanan Batu Akdoğan, Scratch ile basit uygulamalar yaparak başladığı yazılım serüveninde birçok proje yaptı. İlk olarak Unity ile masaüstü oyunları geliştiren Akdoğan, daha sonra ise 2021 yılında Java ve C# ile Web uygulamaları geliştirmeye başladı. 

2023 yılında ise Makine Öğrenimi hakkında çalışmalar yapan ve Swift & SwiftUI dilleriyle çeşitli mobil uygulamalar geliştiren Akdoğan, şu anda da ağırlıklı olarak SwiftUI projeleri geliştiriyor. Kariyerine olumlu bir katkısı olacağını düşündüğü için Swift Student Challenge'a başvuran Akdoğan, Swift Student Challenge sürecinin onun için bol öğrenmeli bir zaman dilimi olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce hiç kullanmadığı arayüz tasarımları ve kod yapıları kullandığını da aktaran Akdoğan, Swift Student Challenge'ın genç geliştiriciler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Akdoğan'ın gelecek planları arasında ise iOS geliştirme alanında daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi olmak ve makine öğrenimi alanına ağırlık vermek var.

Ufuk Köşker

30 yaşında olan Ufuk Köşker, Anadolu Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri alanında eğitim alıyor. Eğitim hayatı boyunca bilgi teknolojileriyle yakından ilgilenen ve bu alanda kendini geliştirmeye devam eden Köşker, lise ve üniversite öğrencilerine mentorluk yaparak onların bilgi ve deneyimlerini artırmalarına da yardımcı oluyor.

Swift Student Challenge'a başvurmamın ana sebeplerinden birinin kendini geliştirmek ve kariyerini ilerletmek için fırsatları değerlendirme olduğunu aktaran Köşker, Swift programlama dilini daha derinlemesine öğrenmek ve uygulamak istediğini ve bu yarışmanın ona bu fırsatı sunduğunu paylaştı.

Swift'in Apple ekosistemindeki önemini ve potansiyelini keşfetmek istediğini aktaran Köşker, Swift Student Challenge'ın genç yazılımcılara teknik yeteneklerini sergileme ve Apple'ın geliştirici topluluğuna katılma fırsatı sunan bir platform olduğunu da sözlerine ekledi.

Gelcekte bir girişim kurmayı hedeflediğini de belirten Köşker, bilgi teknolojileri alanında çözüm odaklı ürünler ve hizmetler sunmayı planladığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.