Google, Flutter, Dart ve Python ekiplerinde işten çıkarmalar yapacak

Google, mayıs ayındaki yıllık geliştirici konferansı I/O öncesinde, önemli departmanlarının bazılarında işten çıkarmalar yapıyor.
Google, Flutter, Dart ve Python ekiplerinde işten çıkarmalar yapacak

Google'ın finans ve gayrimenkul departmanlarında işten çıkarmalar yapacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Şirket, büyüme gösteren bölgelere bazı görevlerin taşınmasıyla bu çıkarmaların gerçekleşeceğini belirtmişti. Google'da sular hâlâ durulmuyor.

Şirket şimdi de mayıs ayındaki yıllık geliştirici konferansı Google I/O 2024 öncesinde, önemli departmanlarının bazılarında işten çıkarmalar yapıyor. Google, bu kararın gerekçesini belirtmedi; ancak etkilenen personelin şirket içinde başka roller için fırsatlar bulabileceklerini ifade etti.

Flutter ve Dart'ta çalışanların bu karardan etkilendiği söyleniyor. Google, işten çıkarmaların normal iş akışının bir parçası olduğunu ve şirket genelinde olmadığını vurguluyor. Flutter ve Dart'ta çalışanlar, Reddit'te yaptıkları açıklamada işten çıkarmaların birçok ekibi etkilediğini belirtti. Ancak Google'dan Kevin Moore, bu durumun Flutter ve Dart projelerini etkilemediğini söyledi ve I/O etkinliğinde yeni güncellemelerin duyurulacağını belirtti. Öte yandan, Python ekibinden bazı çalışanların işten çıkarılması da dikkat çekti.

İşten çıkarmaların detaylarına ilişkin resmi bir açıklama olmamasına rağmen, işten çıkarılan personelin Google'daki açık pozisyonlara başvurabilecekleri belirtiliyor. Şirket, etkilenen personelin destekleneceğini içinde bulundukları süreçte şirket içinde veya dışında yeni kariyer fırsatlarına yönlendirileceklerini açıklıyor.

Bu gelişmeler, Google'ın stratejik hedefleri doğrultusunda yapılan bir yeniden yapılanma sürecinin parçası olarak yorumlanıyor. Şirket, bu kararın uzun vadeli büyüme ve gelişme stratejisine uygun olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.