ChatGPT, Plus kullanıcılarıyla ilgili ayrıntıları ve tercihleri hatırlayacak

OpenAI, "memory" özelliğinin artık Avrupa ve Kore dışındaki tüm ChatGPT Plus aboneleri tarafından kullanılabildiğini duyurdu.
ChatGPT, Plus kullanıcılarıyla ilgili ayrıntıları ve tercihleri hatırlayacak

OpenAI, "memory" özelliğinin artık Avrupa ve Kore dışındaki tüm ChatGPT Plus aboneleri tarafından kullanılabildiğini duyurdu. Şirket ayrıca, ChatGPT'nin, sonraki yanıtları formüle ederken yararlı olabilecek, kullanıcı tarafından sağlanan bilgileri ve onların tercihlerini hatırlamasını mümkün kıldı. 

ChatGPT'nin hafızası, sohbet robotunun yanıtlarını daha kişisel hale getirmek için iki şekilde çalışıyor. İsterseniz ChatGPT'ye belirli ayrıntıları hatırlamasını söyleyebiliyorsunuz, bunun yanı sıra ChatGPT, uygulamalardaki diğer algoritmalara benzer şekilde konuşmalardan öğrenebiliyor.

OpenAI bir blog yazısında, daha önceki teste göre bir değişiklik olarak, ChatGPT'nin artık anılar güncellendiğinde kullanıcılara bildireceğini söylüyor. Kullanıcılar, ChatGPT'nin hatırladıklarını, sohbet robotunun konuşmalardan aldıklarını gözden geçirerek ve hatta ChatGPT'nin istenmeyen ayrıntıları unutmasını sağlayarak yönetebiliyorlar.

ChatGPT, aktif konuşmalar sırasında ayrıntıları her zaman hatırlayabiliyor. Örneğin; sohbet robotundan bir e-posta taslağı hazırlamasını isterseniz ve hemen ardından "bunu daha profesyonel hale getir" derseniz ChatGPT e-postadan bahsettiğinizi hatırlayacak. 

OpenAI bu özelliği ilk olarak bu yılın başlarında test etmeye başlamıştı, ancak şirket o zamandan beri iyileştirmeler yaptığını söylüyor. Kişisel bilgilerinizi paylaşmamayı tercih ediyorsanız, ayarlardan Memory'yi açıp kapatabilecek ve anılarınızı silebileceksiniz. Bu özelliği açmak için ekranın sol alt tarafındaki profilinize tıklamanız, ardından Ayarlar'dan Kişiselleştirme'ye gitmeniz yeterli oluyor. Daha sonra "Memory" sekmesinden tercihlerinizi yönetebiliyorsunuz.

OpenAI, söz konusu özelliğin Team, Enterprise ve GPT'lere de geleceğini söyledi ancak olası bir zaman çizelgesi hakkında ayrıntı vermedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.