Yerli e-ticaret analiz platformu heybooster, 770 bin euro yatırım aldı

heybooster, Ak Portföy liderliğinde, StartersHub, Arz Portföy ve takip yatırımı yapan Lima Ventures ve Leap Investment'ın dahil olduğu turda 770 bin euro yatırım aldı.
Yerli e-ticaret analiz platformu heybooster, 770 bin euro yatırım aldı

2023 yılında tohum yatırım turu haberini paylaştığımız, 11. Workup Girişimcilik programından mezun heybooster, Ak Portföy liderliğinde, StartersHub, Arz Portföy ve takip yatırımı yapan Lima Ventures ve Leap Investment'ın dahil olduğu turda 770 bin euro yatırım aldı.

heybooster, e-ticaret şirketlerinin pazarlama verilerini analiz ederek, pazarlama ekiplerinin fırsatlardan haberdar olmasını ve aksiyonları takip etmesini sağlayan bir veri analiz platformu olarak faaliyet gösteriyor. Girişimin müşterileri arasında MediaMarkt, e-bebek, Derimod, D&R gibi e-ticaret markaları bulunuyor. heybooster, geliştirdikleri algoritmalar ile her gün pazarlama, ürün ve kullanıcı davranışları üzerine yüzlerce metriği otomatik analiz ederek, gelire etki edebilecek fırsatları öne çıkarıyor.

heybooster'ın kurucu ortağı Neslihan Emikoğlu, “Fikir aşamasından itibaren çekirdek kadromuzla birlikte geliştirdiğimiz heybooster'ın ilk sürümünde sadece verileri çekebiliyorduk. heybooster 2.0 ile birlikte verileri anlamlandırmaya başladık. heybooster 3.0 ise aksiyonları takip edebileceğiniz, herkese açık API’ı ile kullandığınız pazarlama çözümleriyle sürekli haberleşen bir teknolojiye dönüştüreceğiz” dedi.

heybooster’ın diğer kurucu ortağı Şahin Seçil ise, “E-ticaret ekipleri, fırsatları görebilmek için birçok platformu aynı anda kullanmak zorunda ve takımlarında pazarlama ekibine özel veri analisti olmayan markalar, reklam bütçelerini optimize ederken algoritmaların gücünden faydalanamıyor. heybooster ile birlikte tüm takımın, tek bir platform üzerinden fırsatları görerek, hızlı aksiyon almalarını sağlıyoruz. 2 yıllık gelişim sürecinde, Türkiye’nin en büyük e-ticaret markalarıyla çalışarak algoritmalarımızı geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Yatırımla birlikte rekabetin yüksek olduğu Amerika pazarına da açılarak, SaaS odaklı büyümeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.