Apple, DMA kapsamında iPad'e alternatif uygulama mağazaları ekleyebilir

Avrupa Komisyonu, Dijital Piyasalar Yasası'nın ürün kapsamını iPad'i de içerecek şekilde genişletti.
Apple, DMA kapsamında iPad'e alternatif uygulama mağazaları ekleyebilir

Bir süredir Dijital Piyasalar Yasası kapsamında platformlarında pek çok değişikliğe imza atan Apple, iPad'e uygulama yan yüklemesi ve alternatif tarayıcı motoru desteği eklemek durumunda kalabilir. 

Değişiklikler kapsamında Apple  Avrupa Birliği'ndeki geliştiricilerin artık App Store Connect'e alternatif uygulama pazar yerleri eklemesini sağlarken, iPhone kullanıcıları için web uygulamaları desteğini AB'de kaldırmaya odaklanmıştı. Bu arada iPhone'un alternatif uygulama mağazalarının, AB ülkeleri dışına çıkıldığında çalışmayacağını eklemekte fayda var. 

Şimdiye kadar bu kurallar yalnızca iPhone ve iOS için geçerliydi. Ancak paylaşılan bilgilere göre; Avrupa Komisyonu, Dijital Piyasalar Yasası'nın ürün kapsamını iPad'i de içerecek şekilde genişletti. Avrupa Birliği'nin duyurusunun ardından Apple'ın yaklaşık altı ay içinde iPadOS ve iPad'i Dijital Piyasalar Yasası'na uyumlu hale getirmesi gerekiyor. 

Apple'ın Avrupa Birliği'nde iPhone'a uyguladığını gördüğümüz tüm değişiklikler, artık iPad için de geçerli olabilir. Bu bağlamda iPad kullanıcılarının alternatif uygulama mağazalarından uygulama indirebileceğini düşünebiliriz. Aynı şekilde kullanıcılar, alternatif bir tarayıcı ve tarayıcı motoru kullanma fırsatına sahip olacak. 

Apple'ın iPhone için geçerli olan DMA kurallarını nasıl uygulayacağı ise merak konusu. Apple'ın Dijital Piyasalar Yasası'na uyum sağlamadığı tespit edilirse, Avrupa Birliği şirkete yıllık küresel gelirinin yüzde 10'una varan para cezası verebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.